Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Stanić: Joković hitno da zakaže sjednice Odbora zbog pada životnog standarda

Šef Medijskog tima SDP Mirko Stanić navodi da pitanja vezana za očuvanje i poboljšanje standarda života naših građana bi trebalo da budu na vrhu agende resornih ministarsatva, ali i predsjednika nadležnog Odbora Skupštine Crne Gore

Socijaldemokratska partija Crne Gore uputila je danas Urgenciju predsjedniku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Vladimiru Jokoviću da hitno zakaže sjednice Odbora povodom značajnog rasta cijena i pada životnog standarda građana usljed krize, ali i saslušanja resornih ministara na ove teme, saopštio je Mirko Stanić, šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP-a.

Šef Medijskog tima SDP Mirko Stanić navodi da pitanja vezana za očuvanje i poboljšanje standarda života naših građana bi trebalo da budu na vrhu agende resornih ministarsatva, ali i predsjednika nadležnog Odbora Skupštine Crne Gore.

Kao odgovorni predstavnici građana koji su nas birali, moramo uraditi sve što je u našoj moći da donesemo odluke koje će spriječiti strmoglavi pad životnog standarda građana, izazvan podjednako neodgovornom i odlazećom Vladom Zdravka Krivokapića, kao i blokadom rada Skupštine Crne Gore, navodi on.

“Poslanici SDP-a su Odboru kojim predsjedava Joković uputili dva zahtjeva za sazivanje sjednica Odbora, 24.3.2022 i 30.3.2022 godine. U prvom zahjtevu između ostalog se navodi da je potrebno hitno sazivanje sjednice kako bi razmatrali antikrizne mjere, podršku građanima i privredi, ali i dio zakona koji se odnose na smanjivanje akciza na gorivo i na prehrambene proizvode, čiji je rast od 30% do 150% u protekloj godini” ističe Stanić.

“Drugim zahtjevom smo zatražili kontrolno saslušanje resornih ministara finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića i poljoprivrede Aleksandra Stijovića na temu postupanja Vlade i ministarstava povodom ekonomske krize izazvane rastom cijena energenata i prehrambenih proizvoda”, navodi Stanić.

“Ogromni rast inflacije pogađa one porodice čija se primanja nijesu povećala početkom godine, pogotovo naše penzionere kojih je 125.000, ali i korisnike materijalne pomoći, tako da su troškovi struje u zimskom periodu, goriva koje je 70% poskupjelo za godinu i hrane postali za većinu njih neizdrživi” objasnio je Stanić.

“Očekujemo od predsjednika Odbora Jokovića da prepozna urgentnost i važnost ove inicijative i da kao nadležni skupštinski odbor, bez odlaganja, pokrenemo rješavanje pitanja od kojih zavisi egzistencija ogromnog broja građana Crne Gore”, zaključuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve