Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Stanić: Informacija o nedostatku citostatika – katastrofalna; Teheranizovana CG ne može biti udoban dom svojim građanima

''Oni kojima je liječenje najpotrebnije treba da čekaju citostatike koji bukvalno za njih znače spas života zbog ovakve Vlade i premijera''

Informacija o nedostatku citostatika za najteže bolesnike, zbog nesposobnosti vlasti da usvoji budžet u prvih pola godine, bila bi katastrofalna sama po sebi, da istog dana Vlada i premijer nijesu obavijestili da će dati novac za obnovu crkve u Nikšiću, kazao je član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.

“Nesposobnost vlasti vidljiva je i po tome da nam policajci pješke idu na posao, poljoprivrednici su na ulicama umjesto na njivama, a pravosuđe blokirano zbog štrajka advokata.

Međutim ništa od ovoga nije uporedivo sa situacijom u kojoj oni kojima je liječenje najpotrebnije treba da čekaju citostatike koji bukvalno za njih znače spas života zbog ovakve Vlade i premijera.

Klerikalizacija društva u svim segmentima je jedina dosljedna agenda ove vlasti, a premijer ključni eksponent te politike. “Teheranizovana” Crna Gora ne može biti udoban dom svojim građanima, a o evropskoj perspektivi da i ne govorimo.

SDP je, zbog svih ovih pojava, predložila desetine zakona i amandmana kako bi se ovakve stvari preduprijedili, ali skoro pa ništa od toga nova skupštinska većina nije usvojila”, naveo je Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve