Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Ako narednih dana stanje sa koronom bude išlo ka pogoršanju ministarka da podnese ostavku

Palo je u vodu i prvo obećanje premijera Zdravka Krivokapića ''da će se donijeti nove mjere i tražiti njihovo striktno poštovanje, uz istraživanje među građanima kako bi se napravio dalji plan mjera''

Očigledno nesnalaženje predstavnika Vlade u borbi protiv virusa Covid-19 ovih dana, nažalost, doživljava kulminaciju, saopštio je porparol SDP-a Mirko Stanić. Ukoliko stanje sa korona virusom i narednih dana bude išlo ka daljem pogoršanju, i ostvare se prognoze da vakcinacija neće početi ni u martu, u toj partiji smatraju da je najbolje da Jelena Borovinić Bojović podnese ostavku i povuče sa pozicije ministarke zdravstva.

“Dnevni broj zaraženih preko dva mjeseca je na oko 500, broj preminulih je od početka epidemije došao do skoro 850, a Vlada i resorno ministarstvo ne pokazuju bilo kakvu smislenu strategiju za suzbijanje ove opake bolesti. Da Vlada i resorna ministarka čine vrlo malo ili gotovo ni malo u onome što bi trebao da bude njihov osnovni zadatak, govori činjenica da je nije poznato da su li su i kada zasijedala dva gromoglasno najavljena tijela – Savjet za borbu protiv korona virusa i Komisija za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19, koja su formirana početkom decembra prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Palo je u vodu i prvo obećanje premijera Zdravka Krivokapića „da će se donijeti nove mjere i tražiti njihovo striktno poštovanje, uz istraživanje među građanima kako bi se napravio dalji plan mjera“.

“Mjere su popuštene bez ikakvog plana, dozvoljen je nesmetan ulazak bez PCR testa i to u trenutku kad su sve zemlje regije i Evrope pooštrile svoje mjere kako bi se što bolje izborile sa ovim talasom širenja virusa. Zbog toga je juče u cijeloj Hrvatskoj zabilježen samo 71 slučaj, a u Sjevernoj Makedoniji 73. Obje zemlje su se početkom decemba suočavale sa nekoliko hiljada slučajeva na dnevnom nivou, a danas je taj broj jednak broju u Budvi”, navodi Stanić.

Upravo su predstavnici lokalnih samouprava u Budvi i Herceg Novom u svojim reagovanjima istakli da postojeće mjere ne daju rezultata, navodi on, i da prijete teške posljedice po građane tih opština ukoliko se ne pooštre. Dodaje da posebno brine izjava Marka Bata Carevića da nije uspio da stupi u komunikaciju sa ministarkom.

“Kad ovo dolazi iz redova gradonačelnika Vladine političke većine, jasno je u kolikom je problemu Crna Gora danas. Kad na sve ovo dodamo i jučerašnje odbijanje dijela parlamentarne većine da se ministarka sasluša na Odboru za zdravstvo zbog neupsjeha u nabavci vakcina, jasno je da se pokušava sakriti njena očigledna nesposobnost da ostvari bilo kakve pozitivne pomake u borbi protiv korona virusa”, ocijenio je Stanić.

Pogotovo što je danas jasno da vakcina nema, dodaje, da su ponuđene donacije odbijene i da je bez osnova bila najava državnog sekretara Borka Bajića koji je prije 20 dana izjavio da se “vidi svjetlo na kraju tunela”.

“Ukoliko stanje sa korona virusom i narednih dana bude išlo ka daljem pogoršanju, i ostvare se prognoze da vakcinacija neće početi ni u martu, smatramo da je najbolje da Jelena Borovinić Bojović podnese ostavku i povuče sa pozicije ministarke zdravstva”, zaključuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve