Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Stajović: Zeta zaslužuje da bude samostalna opština

Bolji uslovi za život u Zeti omogućeni su realizacijom brojnih projekata i ona zaslužuje da bude samostalna opština, poručuje Stajović

Zeta zaslužuje da na sjednici Skupštine Crne Gore, koja je zakazana za 16. avgust, postane samostalna opština, ocijenila je predsjednica gradske opštine Golubovci Tanja Stajović.

Ona je, u emisiji “Lice Podgorice” Gradske RTV, poručila kako je Zeta u prethodne četiri godine doživjela procvat.

Bolji uslovi za život u Zeti omogućeni su realizacijom brojnih projekata i ona zaslužuje da bude samostalna opština, poručuje Stajović.

“Za protekle četiri godine u rekonstrukciju puteva, govorim o lokalnim saobraćajnicama, i izgradnju novih, uloženo je oko 1.700 000 eura. Naravno, tu rekonstrukciju su pratili i izgradnja nove rasvjete, kao i zamjena nove sa starom u koju je uloženo 600 000 eura. Završen je vodovod u Ponarima i Berislavcima, a u sve to je uloženo, zajedno sa sekundarnom vodovodnom mrežom koja se radi po cijeloj Zeti, 700 00 hiljada eura”, kazala je Stajović.

Predviđene su, podsjeća, i razne mjere podrške za poljoprivrednike.

“Taj program mjera je definisan budžetom od 92.500 hiljada eura što je više nego ranijih godina, i predviđene su razne mjere u raznim oblastima poljoprivrede , a sve to zahvaljujući neposrdnoj komunikaciji sa poljoprivrednicima. Ono što oni najbolje znaju radeći na svom imanju ili plastenicima, oni to uvijek kažu zaposlenima za ruralni razvoj”, objašnjava Stajović.

Nijesu zaboravljeni ni najmlađi, pa je u izgradnju dječijih igrališta uloženo više stotina hiljada eura, poručila je Stajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve