Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

SSP Niš: Javni funkcioneri iz SNS-a ponovo umiješani u organizaciju kampanje pred izbore u Budvi

Stranka slobode i pravde (SSP) Niš ima saznanja da neki niški javni funkcioneri borave u Crnoj Gori, gdje su, kako navode, ponovo umiješani u organizaciju kampanje pred izbore 23. oktobra u Budvi, prenosi N1

Stranka slobode i pravde (SSP) Niš ima saznanja da neki niški javni funkcioneri borave u Crnoj Gori, gdje su, kako navode, ponovo umiješani u organizaciju kampanje pred izbore 23. oktobra u Budvi, prenosi N1.

To su istakli u saopštenju, u kome Gradski odbor stranke iz Niša upozorava da je načelnik Nišavskog okruga Petar Babović, kadar SNS, „na partijskom zadatku u Crnoj Gori, gdje sa ostalim niškim naprednjacima ‘pomaže’ partnerima u kampanji za lokalne izbore u Budvi koji, bi trebalo da se održe 23. oktobra“.

– Da li su sa njim i vijećnik Miroslav Đokić, radnik vodovoda Dušan Mihajlović, radnica JKP ‘Tržnica’ Olivera Đorđević, radnica JKP ‘Parking servis’ Jelena Denić? Šta je Baboviću važnije – građani od kojih prima platu ili partija od koje dobija ingerencije? – upitali su iz niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Podsjećaju, kako su kazali, na aferu koja se desila 2021. godine, „kada je osam niških naprednjaka protjerano iz Crne Gore zbog učestvovanja u izbornoj kampanji“.

– Neka imena tada protjeranih naprednjaka sada se ponovo javljaju. Takođe smo uputili zahtjeve za pristup informacijama od javnog značaja gradonačelnici Niša i direktorima JKP ‘Naisus’, JKP ‘Parking servis’ i JKP ‘Tržnica’, sa pitanjem da li su njihovi zaposleni odsustvovali s posla u periodu od 19. do 23. septembra i po kom osnovu. Očekujemo odgovore od nadležnih, a prije svega od načelnika Nišavskog okruga Babovića – da objasni građanima od kojih prima platu na kakve se to ingerencije poziva, ko mu je dao te ingerencije, jer zakon nije i dokle sežu njegove ingerencije. Od kada je miješanje u unutrašnje stvari druge države nadležnost načelnika okruga? – zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve