Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Srpski REM: Pink M, Happy i RTS ne vode kampanju protiv Crne Gore

“Regulatorno tijelo iz Srbije nas je obavijestilo da oni nisu saglasni sa našim mišljenjem da je došlo do kršenja ovih članova ovih međunarodnih dokumenata, tako da će Savjet AEM-a uskoro održati sastanak povodom dopisa koji je stigao od REM-a”, naveo je Ranko Vujović, predsjednik Savjeta Agencije za elektronske medije Crne Gore

Ne smatra Regulatorno tijelo za elektronske medije Srbije da su HAPPY, PINK M i RTS prekršili članove Direktive o audio-vizuelnim medijskim uslugama i Konvenciji o prekograničnoj televiziji, učestvujući u svojevrsnoj anticrnogorskoj medijskoj politici na koju se Savjet Agencije za elektronske medije Crne Gore žalio. Te televizije su u nezapamćenoj anticrnogorskoj histeriji nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti satanizovale kako Crnu Goru, tako i njenog predsjednika i premijera, javlja Nova M.

Regulatorno tijelo za elektronske medije Srbije

“Regulatorno tijelo iz Srbije nas je obavijestilo da oni nisu saglasni sa našim mišljenjem da je došlo do kršenja ovih članova ovih međunarodnih dokumenata, tako da će Savjet AEM-a uskoro održati sastanak povodom dopisa koji je stigao od REM-a”, naveo je predsjednik Savjeta Ranko Vujović.

Srpska medijska histerija u međuvremenu ne staje.

Posljednja u nizu lažnih vijesti objavljena je u pojedinim srpskim medijima i tabloidima u kojoj se navodi da su u Crnoj Gori na ulicama oklopna vozila po direktivama NATO-a i da je navodno vanredno stanje. Tu informaciju odmah su demantovali iz Uprave policije, a predsjednik Savjeta AEM-a u izjavu za Novu M još jednom apeluje na crnogorske medije da budu obazrivi prilikom objavljivanja informacija.

“Da se uzdrže od objavljivanja lažnih vijesti, odnosno da provjere sve vijesti prije nego objave i da se posebno u ovim vremenima drže što striktnije profesionalnih standarda u novinarstvu”, poručuje Vujović.

Podsjetimo, prospski portali IN4S i Borba objavili su lažnu vijest o navodnoj eksploziji u Vili Gorica nedavno, navodeći da je moguće da je posrijedi pokušaj diverzije. Tada su zbog izazivanja panike uhapšeni urednici tih medija Gojko Raičević i Dražen Živković, koji su kasnije pušteni da se brane sa slobode.

Prije toga uhapšena je urednica crnogorskog portala Fos, zbog objavljivanja lažne informacije o tome kako je, navodno, specijalna jedinica kosovske policije ROSU angažovana da obezbjeđuje skup u Podgorici, na Badnji dan.

Tu informaciju urednici Fos-a, dostavio je ministar savjetnik u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiša Milanović, zbog čega mu je Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zabranilo ulazak u državne institucije Crne Gore i kontakte sa službenicima tih institucija.

Jedan od posljednjih primjera nezapamćene anticrnogorske medijske histerije predvođene srpskim tabloidima je Kurir, koji je u jednoj karti ovog dijela Evrope Crnu Goru nečuveno prisajedinio Srbiji, što je veći dio javnosti ocijenio kao namjernu provokaciju, u istorijski osjetljivom trenutku.

Srpskim tabloidima se u anticrnogorskoj histeriji prodružuju i visoki zvaničnici poput Ivice Dačića, Nikole Selakovića, Aleksandra Vulina i mnogih drugih.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve