Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Srpski ministar: Priprema se otimanje Ostroga

On je uputio danas zahtjev vlastima Crne Gore da iz pritvora budu pušteni vladika Joanikije i sveštenici Mitropolije crnogorsko primorske koji su privedeni zbog kršenja mjera u borbi protiv koronavirusa

Hapšenje na praznik Vasilija Ostroškog pokazuje da će nakon pandemije, vlasti Crne Gore krenuti da otmu od SPC i naroda manastir, Ostrog, rekao je srpski ministar bez portelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je uputio danas zahtjev vlastima Crne Gore da iz pritvora budu pušteni vladika Joanikije i sveštenici Mitropolije crnogorsko primorske koji su privedeni zbog kršenja mjera u borbi protiv koronavirusa.

Popović je u saopštenju naveo da hapšenje na jučerašnji praznik Vasilija Ostroškog pokazuje da će nakon pandemije, vlasti Crne Gore “krenuti da otmu od SPC i naroda manastir Ostrog i da će pokušati da unište srpsko pravoslavlje i srpske korijene Crne Gore”.

On zahtijeva i da se narodu omogući pravo da se “moli i proslavlja svoje svece” i da se hitno stavi van snage “sramni antihrišćanski i anticivilizacijski” Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve