Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Srpski desničar Miša Vacić poručio: “Pucaj na Mila, donesi mir Andro…”

Inače Vacić je svoju političku karijeru započeo 2007. godine kada je zajedno, sa tada visokim funkcionerom SRS-a Aleksandrom Vučićem po Beogradu lijepio plakate "bulevar Ratka Mladića"

Lider Srpske desnice Miša Vacić objavio je fotografiju Andrije Mandića na svom Tviter nalogu na kojoj piše, “tom rukom pucaj na Mila, donesi mir Andro”. Ovim Srbija nastavlja da i dalje “bratski” podražava pro-srpsku opziciju u Crnoj Gori na radikalan i ekstreman način.

Ilustracija

Crna Gora našla se na udaru srpskog medijsko-političkog kompleksa nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti krajem prošle godine, kada je organizovan upad u rostorije crnogorske Ambasade u Beogradu kao i pokušaj da se zapali crnogorska zastava. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dodatno je pokušao da “zakuva” situaciju najavivši dolazak u Crnu Goru na Badnji dan, od čega je na kraju i odustao, ali je poslao poruku da će “Srbija biti uz svj narod u Crnoj Gori”.

Inače Vacić je svoju političku karijeru započeo 2007. godine kada je zajedno, sa tada visokim funkcionerom SRS-a Aleksandrom Vučićem po Beogradu lijepio plakate “bulevar Ratka Mladića”.

Vacić je zatim bio portparol, ali i lider desničarske organizacije SNP 1389. Upravo je kao dio tog pokreta i uhapšen 2008. jer su pokušali da zabrane Paradu ponosa, a mediji su tada saopštili da je u njegovom stanu pronađeni pištolj, municija, pancir i fantomke.

Vacić je, nakon što je podnio ostavku na čelo SNP 1389 2014. godine, napravio pauzu, ali se na scenu vratio 2017. godine kada je postavljen za svjetnika u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao odani Vučićev politički partner.

Gostovanje na TV N1 će ga učiniti poznatim zbog leksičkih grešaka i neobične zbunjenosti gosta, kao i negativnog odgovora voditeljke na Vacićevu molbu da dobije čašu vode dok intervju traje. Vacić je, nakon intervjua dobio otkaz na radnom mjestu u državnoj administraciji.

Mnogi smatraju da je Vacić, dok je radio u Kancelariji za KiM bio zadužen za organizovanje incidenata i nemira na Kosovu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve