Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Srpska Alternativa demantuje Mandića

Nema dogovora o jednistvenom nastupu

Srpska Alternativa (SA) demantuje navode lidera Nove srpske demokratije i jednog od čelnika Demokratskog fronta Andrije Mandića, da je postignut dogovor da sve srpske političke partije u Crnoj Gori budu na jedinstvenoj izbornoj listi na predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je iz te partije.

Foto: PA

„Javnost treba da zna da su u našoj državi pored nas, aktivne samo još dvije nacionalne partije srpskog naroda, koje djeluju u okviru Demokratskog fronta, pa pitamo gospodina Mandića na koje je to političke subjekte mislio?“, navodi se u saopštenju SA.

Prema njihovim riječima, Srbi u Crnoj Gori nalaze se u veoma lošoj poziciji, a kao jedan od glavnih razloga za takvo stanje navode „neodgovorno vođenje politike njegovih zvaničnih predstavnika, prije svega Demokratskog fronta, koji je do sada uživao najveće povjerenje srpskog naroda na izborima“.

„U poslednjih petnaestak godina pod njihovim vođstvom izgubili smo zajedničku državu sa Srbijom i srpski jezik, Crna Gora je postala članica NATO saveza i priznala nezavisnost Kosova i Metohije, što najbolje govori o učinku gubitničke družine Andrije Mandića, koja Srbe svjesno drži u opoziciji i na marginama političkog uticaja“, ističe se u saopštenju.

Iz SA su kazali da ih raduje spremnost ambasadora Srbije u Podgorici, Vladimira Božovića da razgovara sa predsjednikom te partije Svetislavom Perišićem, koji će ga, kako kažu, upoznati sa programskim ciljevima naše partije i namjerom ulaska u izvršnu vlast.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve