Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Sramotno obraćanje Kovačevića, primitivizam i licemjerstvo natkrilili Nikšić, nastavićemo borbu za istinske vrijednost

Opaska mlađanog partijskog vojnika Demokratske Crne Gore Nemanje Vukovića da je napuštanje sjednice odraz našeg odnosa prema građanima Nikšića, prema njihovim riječima, je vrhunac licemjerstva prikazanog u ovoj sali

Danas su odbornice i odbornici DPS-SD-LP i nezavisna odbornica Knežević Perišić napustili devetu sjednicu Skupštine opštine Nikšić, saopštili su iz Kluba odbornika Evropskog tima za Nikšić.

“>

Na taj način, kako su naveli izrazili su:

“Protest zbog skidanja crnogorske zastave sa zgrade Opštine Nikšić, bez da su rješenje, kojim je naložen ovaj sramni čin, dali na uvid nikšićkoj javnosti; Revolt zbog malicioznog odnosa prema tekovinama 21. maja; Protest zbog odbijanja zahtjeva UBNOR-a da se centralna proslava 13. jula održi u Nikšiću, ali i zbog tendencije lokalne vlasti da antifašistički i građanski grad pretvore u vašarište; Revolt zbog nekorektnog odnosa lokalnih funkcionera i odbornika iz redova vlasti koji pokazuju na društvenim mrežama prema odbornicama i odbornicima sa naše liste sa tendencijom da ih diskredituju i uruše autoritet i integritet koji su godinama vrijednim radom gradili; Protest zbog šarlatanskog pristupa pisanju odgovora na naša odbornička pitanja koja postavljamo iz najveće brige za ovaj grad i njegovu budućnost i sa željom da našem Nikšiću bude bolje”, naveli su iz tog Kluba odbornika.

Zbog svega navedenog, poručuju oni, “uvaženi građani, napustili smo današnju sjednicu”.

“Nakon našeg odlaska, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković nastavili su da demonstriraju, sada već svima dobro poznat, odnos prema neistomišljenicima”, istakli su.

Opaska mlađanog partijskog “vojnika” Demokratske Crne Gore Nemanje Vukovića da je napuštanje sjednice odraz našeg odnosa prema građanima Nikšića, prema njihovim riječima, “je vrhunac licemjerstva prikazanog u ovoj sali”.

“Podsjećamo da su poslanici iz njegove partije četiri godine bojkotovali rad Skupštine Crne Gore, a da su uredno svakog mjeseca primali platu. Dalje, čovjek koji u salu ulazi nakon intoniranja himne ili istu besramno pozdravlja sjedeći, Marko Kovačević, danas je ponovo maliciozno državnu zastavu nazvao ceradom. On je, takođe, pokazao manir, svojstven Demokratskom frontu, onda kad je uputio cijeli niz ličnih diskvalifikacija na račun odbornice Jasmine Nikčević“, pojasnili su iz Kluba

Po tom pitanju, iz Kluba odbornika jasno mu poručuju da “nikad on neće moći dosegnuti visine intelektualke kao što je profesorica Nikčević, te da jadni su, bijedni i ogavni napadi na ličnost jedne žene samo zbog političkog neslaganja”.

“Jasno je da Kovačevića boli to što Trinaestojulska nagrada više nikada neće biti dodijeljena pojedincima koji predstavljaju onaj sistem vrijednosti koji se kosi sa svim tekovinama 13. jula. Takođe, odraz svega što Marko Kovačević jeste je činjenica da je odbornike Evropskog tima za Nikšić, koji, kako danas, tako (od)uvijek brane sve ono što predstavlja srž Crne Gore, ne ponižavajući bilo koga, nazvao šovinistima. Ne zamjeramo pioniru “srpskog sveta” koji polako, ali sigurno usvaja manire svojih političkih idola”, dodaju oni.

Dalje, smatraju u Klubu, posebno je zanimljiva činjenica da su danas u holu ispred skupštinske sale bila prisutna, kako kažu, “bezbjednosno-interesantna lica u službi obezbjeđenja, pa ne čudi što su pojedinci za govornicom demonstrirali takvu bahatost nošeni lažnim dojmom o sopstvenoj bitnosti i moći”.

“U krajnjem jasno poručujemo da nikad nećemo spuštati glavu pred onima koji nijesu dostojni čelnih mjesta grada pod Trebjesom. Niti ćemo ostati nijemi na primitivizam i licemjerstvo koji su natkrilili Nikšić koji je uvijek prkosio i prkosiće nasrtajima ovih i ovakvih kakvi ga trenutno, nažalost, predstavljaju”, zaključili su iz Kluba odbornika za Evropski Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Danilovgrad
17.06.2022-20:26 20:26

Cetnicka fukaro bice pun Niksic Crnogoraca 13 jula da proslavimo istinske vrijednosti ljuba cupica najveceg heroja

Jovana
17.06.2022-20:53 20:53

Sadasnji niksic je nacisticko ruglo

Nikola
18.06.2022-05:17 05:17
Reply to  Jovana

Svaki narod ima vlast kaku zaslužuje, te tako dobiše ovoga blavora za “vodju”

Boban
17.06.2022-21:42 21:42

Splačina četnička!!!

Iker
18.06.2022-02:20 02:20

šubara je budala ali ne pominjite jasminu nikcevic ona je profesorica jedino za q

Ana
19.06.2022-11:08 11:08

Mislim da vlas gradonacelnika treba da preuzme JASLACATanja Perisic