Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SRAMOTA Premijer Krivokapić omalovažavio više od 400 radnika Montenegro erlajnsa!!

Umjesto odgovora o njihovom egzistencijalnom pitanju, on je pričao o novoosnovanoj avio kompaniji ToMontenegro, čime je samo još jednom dokazao da ga za zaposlene i građane nije briga

Premijer Zdravko Krivokapić javno je večeras omalovažavao više od 400 radnika Montenegro erlajnsa koji već više od pet mjeseci ne dobijaju plate. Umjesto odgovora o njihovom egzistencijalnom pitanju, on je pričao o novoosnovanoj avio kompaniji ToMontenegro, čime je samo još jednom dokazao da ga za zaposlene i građane nije briga.

Premijer je da je ključno opredjeljenje za osnivanje nove avio-kompanije To Montenegro očuvanje znanja koje je postojalo u okviru Montenegro erlajnza.

On je, odgovarajući na pitanja korisnika Tvitera povodom 100 dana rada Vlade, rekao da će svi oni koji su kompetentni, stručni i koji su se dokazali u MA biti od koristi i To Montenegru.

– Montenegro Erlajnz nije nikakvom odlukom ove Vlade prestao da funkcioniše. On je odumro zahvaljujući jednoj nebrizi koju je prethodna Vlada imala. Zato smo se odlučili da osnujemo novu kompaniju To Montenegro. Ovo je naš zajednički put u kom želimo najbolje, pogotovo za građane, za prethodno zaposlene u MA i novo rukovodstvo koje će znati da odabere kompetentan kadar – rekao je Krivokapić.

O državljanstvu

Krivokapić je odgovarajući na pitanje kada će državljeni Srbije ili Bosne i Hercegovine koji unazad deset godina žive i rade u Crnoj Gori, uredno plaćaju poreske obaveze dobiti pravo na sticanje crnogorskog državljanstva, kazao da je Vlada prije dvije sedmice odlučila da krene u izradu novog Zakona o državljnstvu, koji prema njegovim riječima, treba da bude liberalniji od prethodnog.

– Naravno da postoje različite prakse u različitim državama svijeta, ali je nadopustivo da ako ovdje živite, stvarate porodicu i plaćate porez, ne dobijete državljanstvo. To je ono zašta smo se opredijelili i nadam se da ćemo brzo imati spreman taj zakon. Ali i sada građani mogu da koriste postojeće zakonske norme, a najčešća norma koja ih sputava je dvojno državljanstvo. Ako želite da dobijete državljanstvo Crne Gore, ali morate da se odrekrene jednog državljanstva – kazao je Krivokapić.

Nepotizam

Na pitanje kome prijaviti nepotizam prilikom zapošljavanja, Krivokapić je rekao da se mora odmah reagovati ka nadležnoj instituciji.

– Nepotizam je postao mjera života u Crnoj Goru. To mora da se promijeni. Nepotizam je jedna nepoželjna karakteristika koja upućuje na korupciju, a možda i mito. Zato građani s pravom pitaju kako mu se oduprijeti. Najbolje je da poštujemo procedure koje su jasne i unaprijed definisane. Čim primijetimo nepotizam reagujemo u odnosu na nadležnu instituciju – istakao je premijer.

Ako nadležna institucija ne može da da odgovor, onda, kaže Krivokapić, treba uputiti žalbu Upravnom sudu.

– Nakon toga, ako se nisu iscrpila prava koja su vezana za zahtjev građana, a tiču se najvažnije karakteristike diskriminacije i nepotizma, obraćamo se zaštitniku ljudskih prava. Nikako ne smijemo zaboraviti i mogućnost koja se nudi u okviru Uprave za inspekcijske poslove. Nažalost, najgora varijanta je da krenemo u krivičnu prijavu, ali i to je put da biste zadovoljili vašu pravdu. Pravda mora da zakuca na vrata svih građana Crne Gore – poručio je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
10.03.2021-21:26 21:26

Što je reko o ljubljenju mrtvaca po svim susjednim zemljama? Je li se izvinuo građanima i rekao da mu je ministarka “skrenula pažnju”

SRAMOTA Premijer Krivokapić omalovažavio više od 400 radnika Montenegro erlajnsa!! – Crna Gora Today
11.03.2021-05:00 05:00

[…] Premijer Zdravko Krivokapić javno je večeras omalovažavao više od 400 radnika Montenegro erlajnsa koji već više od pet mjeseci ne dobijaju plate. Umjesto odgovora o njihovom egzistencijalnom pitanju, on je pričao o novoosnovanoj avio kompaniji ToMontenegro, čime je samo još jednom dokazao da ga za zaposlene i građane nije briga, prenosi Aktuelno. […]