Srijeda, 14 Aprila, 2021
Rubrika:

SPREMNI ZA NOVE MANIPULACIJE Odbor pušta Vukšića niz vodu, Krivokapić mu baca pojas za spasavanje?

Iako će izvjesno ostati bez podrške Odbora, Vukšića će sigurno očekivati podršku od premijera Zdravka Krivokapića koji je, kako nam je rečeno, u potpunosti pod uticajem v.d. direktora ANB-a. S obzirom da premijer ne mora da ispoštuje odluke Odbora, sve su prilike da će podržati Vukšića

Živo blato obmana i manipulacija u koje vršilac dužnosti diretktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić ubrzano tone potpuno je paralisalo takozvanog ”kotorskog udbaša” koji nema više mjesta za manevrisanje. Jedina nada za spas Vukšića od izvjesnog gubitka funkcije na kojoj se trenutno nalazi, ali i krivične odgovornosti, je nova politička manipulacija koju pripremaju njegovi nadređeni – potpredsjednik vlade zadužen za bezbjednostni sektor Dritan Abazović i u krajnjem premijer Zdravko Krivokapić.

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma pouzdanih izvora, Odbor za bezbjednost i odbranu neće dati pozitivno mišljenje za izbor Vukšića na čelo Agencije za nacionalnu bezbjednost zbog skandala koji je kulminirao nakon odavanja tajnih podataka partnera iz NATO-a.

Ne mogu da pređu preko manipulacija

Razlozi zbog kojih Odbor neće dati pozitivno mišljenje za izbor Vukšiča su laži i manipulacije u koje je evidentno umješan v.d. direktora ANB-a.

Čak i da je tačno da on nije znao da mu je saradnica dala dokument sa tajnim podacima na potpisivanje, čega on nije bio svjestan, to je u najboljem slučaju dokaz njegove naivnosti, diletantizma i nesposobnosti.

U svakom slučaju Vukšić je previše kompromitovan da bi mu parlamentarni odbor dao pozitivno mišljenje za izbor na čelo ANB-a.

U ovom slučaju međutim, mišljenje Odbora nije obavezujuće, a da li će Vukšić biti izabran na mjesto direltora ANB-a, zavisi od Vlade – odnosno premijera Krivokapića.

Iako će izvjesno ostati bez podrške Odbora, Vukšića će sigurno očekivati podršku od premijera Zdravka Krivokapića koji je, kako nam je rečeno, u potpunosti pod njegovim uticajem. S obzirom da premijer ne mora da ispoštuje odluke Odbora, sve su prilike da će podržati Vukšića.

”Zašto Vukšić ima toliki uticaj nad Krivokapićem, ali i potpredsjednikom Abazovićem, nije jasno. Da li  postoji nešto čime ih ucjenjuje, ili je u slučaju Krivokapića u pitanju jednostvano nemogućnost racionalnog razmišljanja uzrokovanog specifičnim psihičkim stanjem. Jedino je jasno da će Krivokapić kao i do sad podržati Vukšića i pored svih kriminalnih i velezdajničkih radnji u koje je evidentno umješan”, navode naši izvori.

Vukšić i Abazović

Krivokapić brani Vukšića i pored protivljenja partnera?

Zapadni partneri zasigurno neće dati zeleno svijetlo za izbor Vukšića na mjesto direktora ANB-a, jer se radi o duboko kompormitovanom čovjeku. Podsjetimo, i prije skandala sa odavanjem tajnih podataka na Odboru za bezbjednost i odbranu, Vukšić  i ANB su bili pod lupom NATO-a nakon pisanja patriote koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima poznatog kao ,,Profesionalac“.

”Krivokapić je spreman da žrtvuje sve za Vukšića, njega ne brine da li će se zamjeriti NATO partnerima, nije ga briga čak ni za odavanje tajnih podataka i identiteta agenata CIA-e. Zašto je to tako neizvjesno je – moguće da je Krivokapić ucijenjen, ili je izmanipulisan, a kao mogućnost ne treba odbaciti ni opciju da obojica rade za istu obavještajnu službu čiji je cilj urušavanje bezbjednosnog sektora Cnre Gore”, rekao je sagovornik portala Aktuelno veoma dobro upućen u prilike u bezbjednosnom sektoru.

Podsjetimo, Vukšić je tokom  saslušanja pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu u srijedu, priznao da je došlo do bezbjednosnog propusta i odavanja identiteta agenata CIA, na sjednici Odbora koja je prethodila ovoj u srijedu.

Međutim, Vukšić je ”veoma džentlmenski”, svu odgovornost svalio na svoju najbližu saradnicu, ističući da je ona napravila grešku, a da on, onako ”neiskusan i naivan”, nije provjerio detalje iz službene zabilješke prilikom potpisivanja tajnog podatka koji je dostavljen članovima Odbora za bezbjednost.

Dritan i njegovi nalogodavci za spas Vukšića

Ovakav rasplet događaja je potpuno očekivan jer je patriota koji je ,,Profesionalac“, još prije sedmicu najavio da će premazani kotorski advokat da se ”pravi lud” i da će u stilu osvjedočenog manipulatora i isljednika svoju odgovornost pokušati da prebaci na saradnike.

Kao žrtveno jagnje za spas Vukšića izabrana je osoba, koja je prema pisanju Profesionalca, samohrana majka, a mreža manipulacija i sprovođenja brutalnog pritiska ne završava se samo sa ”kotorskim udbašem”.

Da bi velizdajnika sa sumnjivim konekcijama u kriminalnom miljeu sačuvali na mjestu direktora ANB-a, kako smo pisali, ogromne napore ulažu potpredsjednik vlade Dritan Abazović ali  i jedan medijski mogul čuven po svojim prisnim vezama sa šefovima nekadašenjeg SDB-a, a potom i ANB-a. Uz Krivokapića oni će se do zadnjeg trenutka boriti da zadrže Vukšića na mjestu direktora ANB-a, ali i da ga spasu od krivične odgovornosti.

U.P.A.

Najnovije

Injac: Rodna ravnopravnost ključni indikator demokratske kulture

Ministarka odbrane  Olivera Injac otvorila je danas 13. regionalni sastanak predstavnika i predstavnica mehanizama za rodnu ravnopravnost u ministarstvima odbrane i oružanim snagama na Zapadnom Balkanu,...

Blizu velikog podviga: Smit juri rekord najboljeg šuta iz igre u ABA ligi

Tejlor Smit (29) iz Mornara ima odlične šanse da ove sezone obori ABA rekord, po procentu realizacije šuta iz igre u jednoj sezoni regionalnog...

Čavor: Zablude i manipulacije evropske poslanice iza kojih se krije URA

U odbranu aktuelne vlasti – napadom na građansku opoziciju – stala je danas poslanica njemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon. Čak i donekle...

Rajnke: Srebrenica užasno poglavlje, poslanici po savjesti da glasaju o smjeni Leposavića

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke pozvala je sve poslanike u parlamentu da po ličnoj savjesti glasaju o inicijativi za smjenu ministra pravde, ljudskih...

Šćekić: Podrška ministarki Bratić, vrijeme manipulacija i finansijskih malverzacija je prošlost

Potpredsjednik SNP-a Dragoslav Šćekić, reagovao je, kako kaže, povodom neargumentovanih napada na ministarku Vesnu Bratić, a koji se tiču navodnih zloupotreba kada je u...

Najčitanije

Povezano

Vuksanović Stanković: Sekulović priča jedno, premijer prijeti, a mi poručujemo da ćemo se jasno i odlučno suprotstaviti etničkom i političkom inžinjeringu

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da ministar Sergej Sekulović priča jedno, a da premijer Zdravko Krivokapić prijeti. Ona im poručuje da će...

Krivokapić: Zlonamjerne klevete da ću u koaliciju sa DPS-om

Premijer Zdravko Krivokapić negirao je navode da će ući u koaliciju sa DPS Mila Đukanovića. On je istakao da je riječ o zlonamernoj kleveti koja...

DF priznaje da im treba međunarodna pomoć da se zavađeni članovi Vlade pomire

Demokratski front iskazuje nemjerljivo zadovoljstvo stavom predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića da u ovom političkom savezu ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera,...

”ĆALE DŽOMINJO” NEMA ŠTO VIŠE DA TRAŽI U CRNOJ GORI Zasmetao ”njegovima” pa ga protjerali iz države!?

Direktor srednje Bogoslovske škole Gojko Perović uz svesrdnu pomoć premijera Zdravka Krivokapića uspio je posle dugotrajne i bespoštedne političke borbe da pobjedi svog najvećeg...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
04.04.2021-13:21 13:21

Samo sto jadni bocoljub ne racuna na to da ga bacanje taga pojasa spasavanja Vuksicu moze povuci na suprotnu stranu pa da oboica ne potonu.

gagi
04.04.2021-16:25 16:25

Vuksic ima “u sake”pijanicu Krivokapica i Albanskog cetnika Abazovica,zna im “nesto neljudsko”(sto nije iznenadjenje)tako da mu moraju “uzvratiti podrskom”da nebi Vuksic PROGOVORIO i “takao se obraza” (samo kojega obraza) ove dvojice apostola.Vuksic ima i podrsku SPIJUNA Sekulovica(poznato da je na usno kod medijskih reketasa iz Vijesti) tako da ce i ova prica biti “trla baba lan,da joj prodje dan”.