Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SPREMNI ZA NOVE MANIPULACIJE Odbor pušta Vukšića niz vodu, Krivokapić mu baca pojas za spasavanje?

Iako će izvjesno ostati bez podrške Odbora, Vukšića će sigurno očekivati podršku od premijera Zdravka Krivokapića koji je, kako nam je rečeno, u potpunosti pod uticajem v.d. direktora ANB-a. S obzirom da premijer ne mora da ispoštuje odluke Odbora, sve su prilike da će podržati Vukšića

Živo blato obmana i manipulacija u koje vršilac dužnosti diretktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić ubrzano tone potpuno je paralisalo takozvanog ”kotorskog udbaša” koji nema više mjesta za manevrisanje. Jedina nada za spas Vukšića od izvjesnog gubitka funkcije na kojoj se trenutno nalazi, ali i krivične odgovornosti, je nova politička manipulacija koju pripremaju njegovi nadređeni – potpredsjednik vlade zadužen za bezbjednostni sektor Dritan Abazović i u krajnjem premijer Zdravko Krivokapić.

Kako saznaje portal Aktuelno iz veoma pouzdanih izvora, Odbor za bezbjednost i odbranu neće dati pozitivno mišljenje za izbor Vukšića na čelo Agencije za nacionalnu bezbjednost zbog skandala koji je kulminirao nakon odavanja tajnih podataka partnera iz NATO-a.

Ne mogu da pređu preko manipulacija

Razlozi zbog kojih Odbor neće dati pozitivno mišljenje za izbor Vukšiča su laži i manipulacije u koje je evidentno umješan v.d. direktora ANB-a.

Čak i da je tačno da on nije znao da mu je saradnica dala dokument sa tajnim podacima na potpisivanje, čega on nije bio svjestan, to je u najboljem slučaju dokaz njegove naivnosti, diletantizma i nesposobnosti.

U svakom slučaju Vukšić je previše kompromitovan da bi mu parlamentarni odbor dao pozitivno mišljenje za izbor na čelo ANB-a.

U ovom slučaju međutim, mišljenje Odbora nije obavezujuće, a da li će Vukšić biti izabran na mjesto direltora ANB-a, zavisi od Vlade – odnosno premijera Krivokapića.

Iako će izvjesno ostati bez podrške Odbora, Vukšića će sigurno očekivati podršku od premijera Zdravka Krivokapića koji je, kako nam je rečeno, u potpunosti pod njegovim uticajem. S obzirom da premijer ne mora da ispoštuje odluke Odbora, sve su prilike da će podržati Vukšića.

”Zašto Vukšić ima toliki uticaj nad Krivokapićem, ali i potpredsjednikom Abazovićem, nije jasno. Da li  postoji nešto čime ih ucjenjuje, ili je u slučaju Krivokapića u pitanju jednostvano nemogućnost racionalnog razmišljanja uzrokovanog specifičnim psihičkim stanjem. Jedino je jasno da će Krivokapić kao i do sad podržati Vukšića i pored svih kriminalnih i velezdajničkih radnji u koje je evidentno umješan”, navode naši izvori.

Vukšić i Abazović

Krivokapić brani Vukšića i pored protivljenja partnera?

Zapadni partneri zasigurno neće dati zeleno svijetlo za izbor Vukšića na mjesto direktora ANB-a, jer se radi o duboko kompormitovanom čovjeku. Podsjetimo, i prije skandala sa odavanjem tajnih podataka na Odboru za bezbjednost i odbranu, Vukšić  i ANB su bili pod lupom NATO-a nakon pisanja patriote koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima poznatog kao ,,Profesionalac“.

”Krivokapić je spreman da žrtvuje sve za Vukšića, njega ne brine da li će se zamjeriti NATO partnerima, nije ga briga čak ni za odavanje tajnih podataka i identiteta agenata CIA-e. Zašto je to tako neizvjesno je – moguće da je Krivokapić ucijenjen, ili je izmanipulisan, a kao mogućnost ne treba odbaciti ni opciju da obojica rade za istu obavještajnu službu čiji je cilj urušavanje bezbjednosnog sektora Cnre Gore”, rekao je sagovornik portala Aktuelno veoma dobro upućen u prilike u bezbjednosnom sektoru.

Podsjetimo, Vukšić je tokom  saslušanja pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu u srijedu, priznao da je došlo do bezbjednosnog propusta i odavanja identiteta agenata CIA, na sjednici Odbora koja je prethodila ovoj u srijedu.

Međutim, Vukšić je ”veoma džentlmenski”, svu odgovornost svalio na svoju najbližu saradnicu, ističući da je ona napravila grešku, a da on, onako ”neiskusan i naivan”, nije provjerio detalje iz službene zabilješke prilikom potpisivanja tajnog podatka koji je dostavljen članovima Odbora za bezbjednost.

Dritan i njegovi nalogodavci za spas Vukšića

Ovakav rasplet događaja je potpuno očekivan jer je patriota koji je ,,Profesionalac“, još prije sedmicu najavio da će premazani kotorski advokat da se ”pravi lud” i da će u stilu osvjedočenog manipulatora i isljednika svoju odgovornost pokušati da prebaci na saradnike.

Kao žrtveno jagnje za spas Vukšića izabrana je osoba, koja je prema pisanju Profesionalca, samohrana majka, a mreža manipulacija i sprovođenja brutalnog pritiska ne završava se samo sa ”kotorskim udbašem”.

Da bi velizdajnika sa sumnjivim konekcijama u kriminalnom miljeu sačuvali na mjestu direktora ANB-a, kako smo pisali, ogromne napore ulažu potpredsjednik vlade Dritan Abazović ali  i jedan medijski mogul čuven po svojim prisnim vezama sa šefovima nekadašenjeg SDB-a, a potom i ANB-a. Uz Krivokapića oni će se do zadnjeg trenutka boriti da zadrže Vukšića na mjestu direktora ANB-a, ali i da ga spasu od krivične odgovornosti.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
04.04.2021-13:21 13:21

Samo sto jadni bocoljub ne racuna na to da ga bacanje taga pojasa spasavanja Vuksicu moze povuci na suprotnu stranu pa da oboica ne potonu.

gagi
04.04.2021-16:25 16:25

Vuksic ima “u sake”pijanicu Krivokapica i Albanskog cetnika Abazovica,zna im “nesto neljudsko”(sto nije iznenadjenje)tako da mu moraju “uzvratiti podrskom”da nebi Vuksic PROGOVORIO i “takao se obraza” (samo kojega obraza) ove dvojice apostola.Vuksic ima i podrsku SPIJUNA Sekulovica(poznato da je na usno kod medijskih reketasa iz Vijesti) tako da ce i ova prica biti “trla baba lan,da joj prodje dan”.

SKANDAL: Milatović ”ima povjerenja” u kontroverznog ruskog čovjeka i dovodi ga na NATO samit u Viljnusu! - Voice of Montenegro
13.07.2023-08:08 08:08

[…] Portal  Aktuelno je pisao da Odbor za bezbjednost i odbranu nije namjeravao da da pozitivno mišljenje za izbor Vukšića na čelo Agencije za nacionalnu bezbjednost zbog skandala koji je kulminirao nakon odavanja tajnih podataka partnera iz NATO-a. Zato je ovo  tijelo zaobiđeno prilikom njegovog imenovanja, iako je to protivzakonito. […]