Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SPP: Zlonamjerni su stavovi kako se priznanjem presuda o genocidu u Srebrenici etiketira cijeli narod

Nikakvi nedorečeni stavovi neće pomoći demokratizaciji društva, poručuju iz SPP-a

Dileme koje je u ime Demokrata saopštio poslanik Boris Bogdanović idu na ruku DPS-u, a nikako prevazilaženju krize izazvane negiranjem međunarodnih presuda za genocid u Srebrenici i obaveze crnogorskih institucija da priznaju i poštuju međunarodne sudske instance, kako i piše u Ustavu Crne Gore. Netačni su, i zlonamjerni, stavovi kako se priznanjem presuda o genocidu u Srebrenici etiketira cijeli narod, saopštili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) povodom reagovanja Demokrata Crne Gore u vezi sa slučajem ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Kako su kazali, eliminacija bilo kakve dileme oko presuda međunarodnog suda pravde i haškog tribunala istovremeno eliminiše političke zloupotrebe i manipulacije koje, kako tvrde, bivši režim konstantno plasira još od predizborne kampanje prošle godine.

“Nikakvi nedorečeni stavovi neće pomoći demokratizaciji društva. Ukoliko stavovi ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića ostanu prihvaćeni kao ‘akademski pogled’, onda možemo očekivati i nastavak kampanje diskreditacije Vlade Crne Gore. Za to, bez obzira šta ko mislio neće biti kriv DPS, već mi sami jer nismo imali snage, političke zrelosti pa ni korektnosti da stavimo tačku na mračnu ideologiju 90-ih godina”, navode iz SPP-a.

Iz te stranke još su istakli da Demokrate Crne Gore, kao važan faktor vladajuće većine, moraju zauzeti jasan stav i iskazati političku hrabrost da zarad budućnosti svih građana Crne Gore podrže smjenu ministra Leposavića.

,,Na taj način eliminišu jednu od poslednjih karika bivšeg režima – podjele! Evropska Crna Gora nema alternative, kao što ni stavovi ministra Leposavića nemaju perspektivu! Takođe, od Demokrata tražimo i da se izjasne stoje li iza stavova njihove funkcionerke Nevenke Bošković Ćirović, koja permanentno sije podjele preko svog Fejsbuk profila? Tražimo od njih da se jasno odrede i pokažu ili građanski, ili neki drugi karakter njihove partije”, zaključuju iz SPP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Savka
06.04.2021-17:33 17:33

Pitanje za Leposavica i za SSP-A Posto ste koalicioni partneri sa CETNICIMA Da li ste i Vi, kao ministar pravde, koji je između ostalog zadužen i za polje ljudskih i manjinskih prava, spremni da priznate da se u Srebrenici dogodio genocid, i da li bi se poklonili zrtvama Srebrenice?”, relativizovao odluke Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, u kojima se tragični događaji u Srebrenici pravno kvalifikuju kao djelo genocida.