Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SPP: Vlast bi da ruši džamije dok legalizuje illegalno izgrađene zgrade u Budvi

Da je postupak i namjera ministra Mitrovića ''apsolutni pokušaj provokacije muslimana'', prema njihovim riječima, ''dokazuje desetine hiljada nelegalnih objekata širom Crne Gore''

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čelu sa ministrom Ratkom Mitrovićem bi da ruši džamije dok sam sebi legalizuje nelegalno izgrađene zgrade u Budvi, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) povodom aktuelne situacije u Ulcinju koja se tiče izgradnje vjerskog objekta u toj Opštini.

“Neprimjerena poruka i opasna namjera Ministra Mitrovića i Ministarstva kojim rukovodi da sruši džamiju u izgradnji u Ulcinju nije ništa drugo do provokacija svih muslimana u Crnoj Gori, a ne samo u Ulcinju. Obrazlažući svoju namjeru Ministarstvo pod upravom Mitrovića pokušava zgaziti dostojanstvo muslimana Ulcinja i Crne Gore i to u danima svetog mjeseca Ramazana što im/mu svakako neće poći za rukom jer im to neće dozvoliti muslimani u Crnoj Gori”, naveli su iz SPP.

Da je postupak i namjera ministra Mitrovića “apsolutni pokušaj provokacije muslimana”, prema njihovim riječima, “dokazuje desetine hiljada nelegalnih objekata širom Crne Gore”.

“A da je njegov prioritet rušenje objekta od društvenog značaja što svakako vjerski objekti jesu po zakonu i ustavu ove države dok istovremeno legalizuje svoje nelegalno izgrađene objekte. Uzaludne su i zloupotrebe policije u Ulcinju i pokušaji zastrašivanja hapšenjem radnika koji rade na izgradnji džamije. Vremena aparthejda i brutalnih hapšenja i maltretiranja muslimana samo zato što čuvaju i grade svoje svetinje i identitet su daleko iza nas iako Ministar Mitrović i pojedinci u policiji očigledno to još uvijek ne mogu da prebole”, dodali su oni.

Da je tako, navode iz partije, pokazuje i stav Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava kojeg, kako kažu, “pozdravljamo a koji nedvosmisleno dokazuje opravdanost i legalitet izgradnje džamije u Donjem Štoju, opština Ulcinj”.

“Ovim putem pozivamo Ministra Mitrovića da se u svoje lično ime i u ime Ministarstva kojeg predstavlja javno izvine muslimanima Ulcinja i cijele Crne Gore a direktora Uprave policije gospodina Zorana Brđanina da sprovede internu kontrolu povodom neprimjerenog ponašanja policijskih službenika iz Ulcinja”, zaključili su iz SPP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
12.04.2022-13:37 13:37

SPP-Za sve ste sami krivi jer ste vi ti koji ste ih na vlast doveli i sad imate sami sa sobom problema izdajicama se vazda vrati onako kako zasluze nista bolje nece docekati izdajnici iz CETNICKIH DEMOKRATA  KAZNA OD BOGA SVIJEM KOJI CINE ZLO PROTIV SVOG NARODA -!Nijeste htjeli sa Crnogorcima i Manjinama nego ste vladu sastavljali po SPC-UCIN DOCEK JE VAZDA OD BOGA KAZNA !