Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SPP: Pozdravljamo politički zaokret Bošnjačke stranke

S obzirom na činjenicu da je koalicija Crno na bijelo i pored velikih pritisaka ipak ostala uspravna i čvrsta u svojim stavovima o neophodnosti društvenih i političkih promjena i smjenjivosti vlasti u Crnoj Gori, mi danas već imamo postepeno priznanje i prihvatanje realnosti o novoj političkoj većini, i od političkih subjekata koji su činili prethodnu vlast, poručuju iz Stranke pravde i pomirenja koja je dio koalicije "Crno na bijelo''

S obzirom na činjenicu da je koalicija Crno na bijelo i pored velikih pritisaka ipak ostala uspravna i čvrsta u svojim stavovima o neophodnosti društvenih i političkih promjena i smjenjivosti vlasti u Crnoj Gori, mi danas već imamo postepeno priznanje i prihvatanje realnosti o novoj političkoj većini, i od političkih subjekata koji su činili prethodnu vlast, poručuju iz Stranke pravde i pomirenja koja je dio koalicije “Crno na bijelo”.

“Naime, Bošnjaka stranka i jedan od predstavnika koalicije “Albanci zajedno” Mehmed Zenka su ipak napravili korak prema demokratskoj i civiliziranoj smjeni vlasti koju je koalicija Crno na bijelo ponudila, i mi to zdušno prihvatamo i pozdravljamo. Međutim, treba naglasiti činjenicu da je nova politička većina, čiji je veoma odlučni konstituent upravo Crno na bijelo, koalicija koja je pretrpjela najveće napade, odoljela pritiscima i time dokazala da je zapravo ona zajedno sa svojim partnerima stožer ovoga procesa i nesporni lider promjena u Crnoj Gori.

U tom smislu, subjekti koji prilaze novoj političkoj većini treba da pokažu veći stepen poštovanja i uvažavanja kako bi se došlo do stabilne većine koja je neophodna za dalju demokratizaciju društva, prevazilaženje ekonomske krize i sistemski napredak ka EU”, navode u saopštenju.

Kako kažu, Bošnjačka stranka definitivno treba da učini određene korake kako bi se uklopila u novu političku priču i vjerovatno napravi određene reforme – skine ruho režimskog podaništva, kako bi postala kompatibilna sa novom proevropskom političkom kulturom.

“Promjena vlasti donešena ovim izborima je kamen temeljac za dalji evropski put Crne Gore, ali i snažan doprinos pomirenju naroda u Crnoj Gori. Kao članica koalicije Crno na bijelo, SPP je u tom smislu dala značajan doprinos, potvrdila svoje ime i dokazala da i Bošnjački narod uprkos dugom političkom ropstvu ima snage da sa drugim narodima i građanima nosi i iznese teret promjena. Stranka pravde i pomirenja se istovremeno potvrdila kao politički faktor koji će kao što je danas tako i u budućnosti uvijek biti na pravoj strani i biti stabilan faktor politike mira”, dodaju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
14.09.2020-18:19 18:19

E da je zalutalom Hazbiji Kalacu znati “u koju drzavu zivi”ne bi ga bilo “srecnijeg”ovako baba Hazbija pukao po svim savovima.

Jelena
14.09.2020-19:35 19:35

Okusit ćete hljeb koji ste jeli 90 tih, i Ženka i Bošnjačka stranka. ,,Vuk dlaku mijenja ćud nikako ,tako da ste se hvalili sa CETNICIMA, zaboravili Srebrenicu i zlodjela od srbski hordi.