Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SPP: Kako nam je Pokret Evropa sad uzvratio za podršku Milatoviću na predsjedničkim izborima

Koliko Pokret Evropa sad zaista cijeni i poštuje samog Seida Hadžića pokazali su na nedavnom skupu u Rožajama gdje su ga na očigled svih isključili iz šetnje gradom, a na samom skupu smjestili u publiku dok su se skupu obraćali neke druge osobe, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP)

Koliko Pokret Evropa sad zaista cijeni i poštuje samog Seida Hadžića pokazali su na nedavnom skupu u Rožajama gdje su ga na očigled svih isključili iz šetnje gradom, a na samom skupu smjestili u publiku dok su se skupu obraćali neke druge osobe, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).

“Nakon sve učestalijih pokušaja određenih struktura iz Pokreta Evropa sad da dobro osmišljenu i perfidno organizovanu političku korupciju na najvišem nivou predstave kao ‘nesporazum’ unutar SPP u Crnoj Gori dužni smo podsjetiti javnost na činjenicnice, kako zbog bošnjačkog naroda tako i zbog svih naših funkcionera stranke ali i članova, aktivista i glasača koji su na predsjedničkim izborima, od starta kada je nakon eliminacije Spajića svaka podrška PES bila zlata vrijedna, svesrdno podržali kandidata PES Jakova Milatovića”, saopštili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).

Kažu da ima špekulacije da su se u PES zbog odnosa prema SPP verbalno sukobile dvije strukture “ne znače ništa”.

“Prije svega želimo istaći da, što se tiče nas, špekulacije kako se u PES zbog sramnog odnosa prema SPP verbalno sukobile dvije suprostavljene strukture unutar toga pokreta jednostavno ne znače ništa dok se ta grupa ljudi javno ne izjasni podržava li ili ne podržava sraman odnos prema partiji (indirektno i prema Bošnjacima) koja im je u presudnim momentima pružila podršku? Podržavaju li ili ne podržavaju zloupotrebu imena i namjera SPP kao i visoku političku korupciju koju su njihovi visoki funkcioneri mimo svih etičkih, moralnih i demokratskih principa sproveli u proteklom periodu kada su suprotno volji i odlukama SPP po svom nahođenju jednog čovjeka poistovjetili sa našom strankom i pokušali da nam nametnu predstavnika u parlamentu”, istakli su u saopštenju.

Koliko Pokret Evropa sad zaista cijeni i poštuje samog Hadžića, u SPP kažu da su pokazali i na nedavnom skupu u Rožajama gdje su ga, tvrde u toj partiji, na očigled svih “isključili iz šetnje gradom” a na samom skupu, iako zauzima visoko desetu poziciju na njihovoj listi “smjestili u publiku dok su se skupu obraćali neke druge osobe”.

“Bilo kako bilo, sve dok se eventualno neko iz PES ne ogradi od nedemokratskog postupanja pojedinih visokih funkcionera PES koji su direktno učestvovali u ovoj prevari i političkoj korupciji za nas ne postoji razlika između tih ‘grupacija’ unutar PES. Ako su nama ovako uzvratili za podršku kandidatu PES za predsjednika države onda kada je ogromna većina radila protiv njih i ako su se ovako nemoralno i nedemokratski odredili prema partiji koja zastupa interese slobodne bošnjačke misli u Crnoj Gori kako su i sami govorili ne prestaje nam ništa drugo no da Bošnjake upozorimo na te strukture”. ocjenjuju u SPP.

Prema njihovim riječima, pravdanje takvih postupaka ‘raskolom’ unutar PES za njih je “samo sakrivanje odgovornosti”.

Bar dok se, dodaju, ta navodna struktura unutar tog pokreta jasno ne izjasni protiv “ovako sramnog djelovanja prema SPP”.

“Na kraju još jednom želimo istaći jedinstven stav struktura Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori koji je jednoglasno usvojen i na Glavnom odboru naše stranke – ne pristajemo na ucjene, nametanje i zloupotrebu. PES nije u koaliciji sa ‘dijelom SPP’ kako se to pokušava predstaviti. PES je na svojoj listi instalirala pojedinca koji je zloupotrijebio, prevario i obmanuo strukture SPP i mi sa tim kao i sa PES od prije dvadesetak dana nemamo ništa”, kazali su iz SPP.

Kod njih, tvrde u toj patiji, nema nikakvih nesporazuma – “spremni smo platiti bilo koju cijenu ali nas kontrolisati neće niko, dolazio on iz Crne Gore ili van nje, sasvim svejedno”.

Poručuju da su njihovi interesi Bošnjaka u Crnoj Gori i demokratska sloboda svih građana Crne Gore ispred fotelja i ličnih intresa.

“A sve ono što su u koordinaciji uradili Seid Hadžić sa strukturama unutar PES i pojedinim strukturama izvan Crne Gore ukazuje na to da svi oni zajedno pokušavaju napraviti jednu potpuno kontrolisanu strukturu koja će navodno štititi i zastupati interese Bošnjaka u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve