Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

SPC želi da poništili svaki trag o postojanju Crnogorske crkve kroz vjekove

Pravda zna biti spora, ali i dostižna. Neka se ne brinu ovi falsifikatori i njihove sluge, sve će doći na svoje mjesto, jer u civilizovanom svijetu laž nikada nije pobijedila istinu.

Piše: Miodrag Miko Živković

Advokat Nikola Belada (član Savjeta GI “21 MAJ”) juče je Crnogorsku javnost upoznao sa najnovijim falsifikatima crkve Srbije, učinjenim prilikom zvaničnog upisa njenih eparhija u zvaničnu evidenciju vjerskih zajednica Crne Gore.

U svom zahtjevu za upis u jedinstvenu evidenciju, crkva Srbije je 9. juna navela da je siključivi i jedini vlasnik 530 crkvenih hramova i 57 manastira na teritoriji Crne Gore i da u kontinuitetu postoji i djeluje kao tradicionalna vjerska zajednica od 1220 godine.

Postupajući po ovakvom zahtjevu koji počiva na lažnim i falsifikovanim podacima, bez ijednog dokaza, ministarstvo pravde CG je već sjutradan (10-og juna), bez ikakve provjere izvršilo upis Crnogorsko-primorske Mitropolije SPC i Budimljansko nikšićke eparhije SPC u zvaničnu evidenciju.

Ako su istorijske činjenice neumoljive i ako dobro znamo da je na našim prostorima djelovala Crnogosrska pravoslavna crkva od 1485 godine (osnivač Ivan Crnojević) do srpske okupacije 1918. i da je SPC stupila na naše prostore upravo tom okupacijom, moramo se upitati, zašto to rade?

Odgovor je veoma lak…

– Da bi poništili svaki trag o postojanju Crnogorske pravoslavne crkve kroz vjekove;

– Da bi izbrisali i prisvojili sve Crnogorske vladike i mitropolite;

– Da bi izbrisali i poništili našu istoriju, tradiciju, jezik i kultiru;

– Da bi opljačkali svu imovinu koja je pripadala Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, Crnogorskoj državi i narodu i

– Da bi lažno prikazali da Crnogorci nikada nijesu ni postojali, jer je sve to bilo srpsko.

Zanemaruju ovi nesrećnici koji su tražili upis ovako lažnih i falsifikovanih podataka, bez ijednog valjanog dokaza i ovi koji su im odobrili i omogućili takav upis, da je istorija neumoljiva, da svi valjani dokazi nedvosmisleno ukazuju sasvim suprotno i što je najvažnije, zanemaruju da za ovakve falsifikate odgovaraju (krivično) oni koji se njima služe i oni koji ih bez provjere prihvataju. Zanemaruju da sve ono što je učinjeno i pribavljeno krivičnim djelom, ne proizvodi pravno dejstvo i da proizvodi poništaj.

Pravda zna biti spora, ali i dostižna. Neka se ne brinu ovi falsifikatori i njihove sluge, sve će doći na svoje mjesto, jer u civilizovanom svijetu laž nikada nije pobijedila istinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SPC želi da poništili svaki trag o postojanju Crnogorske crkve kroz vjekove – CG Vijesti
03.08.2021-10:03 10:03

[…] Aktuelno […]

Miro
03.08.2021-10:10 10:10

Ovjerom laznih podataka ovjerivači se svrstavaju uz pljačkase.

Asanović
03.08.2021-15:28 15:28

Svaka čast Živkoviću na borbi za crnogorsku crkvu i idetitet! Džaba sve pokušavaju da nam uzmu kad javnost koja prije nije bila sve više postaje upoznata sa njihovim lažima.

Može li neko da nabavi u pdf-u dobar primjerak (da nije skeniran) knjige “Nekoliko stranica iz krvavog albuma Karađorđevića”? Onu knjigu treba [tampati i dijeliti po ulica ovome narodu! Ako je neko ima neka je negdje “oka;i” odakle se može preuzimati.

Sara
03.08.2021-21:10 21:10

Zasto ne podnesete krivicnu prijavu..zasto se ne vrsi pobuna..na ovakav zlocin..zasto samo pisete..a nista ne preduzimate..
Oni se (mislim na srpske neo cetnike)izivljavaju u CG..jer mogu..niko im ne brani ..rade sto je njima milo..Crnogorci samo gledaju..a ne da se masovno organuzejemo da ovu fasisticku-srbijansku vladu srusimo..Nema dana….da ne vrse etnicko ciscenje..da se ne postuju crnogorski simboli i cak i Himna..
Ovo je velika sramota za CG..da u centar Cetinja,,cetnicka policija..upada u privatni lokal..i bije vlasnika nogama..Uzas..nad uzasom..Ne da izadjemo svi na ulice..mi sutimo..Zbog cega????