Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SPC U ODBRANI SVOJIH SABORACA PO ZLOČINU: Kritikuju Kijev jer se brani od ruske hegemonije, dok u Crnoj Gori guraju kandidata ”srpskog sveta”

Subverzivni parareligijski krugovi koje personifikuje SS stoje iza predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, koji svoje klerofašističke i velikosrpske svjetonazore krije iza ''prozapadne fasade''. Isto tako takozvana SPC, RPC i UPC svoje obavještajno-bezbjednosne i propagandno-agitatorske političke aktivnosti kriju iza priče o ''ugroženim vjerskim pravima''. Da se za Crnu Goru spremala sudbina Ukrajine, koju bi i doživjela da nije članica NATO-a više puta je indirektno saopštavao šef crnogorske filijale SS Joanikije Mićović, veliki Milatovićev podržavalac.

Parapolitička ideološko-propagandna ispostava ”srpskog sveta” – svetosavska sekta, u narodu poznata pod akronimom SPC, u stilu zločinačke velikosrpske ideologije koju zastupa stala je u odbranu – Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) – kvazivjerske organizacije koja je, kao ispostava Ruske pravoslavne crkve (RPC) zadužena za širenje ruskog uticaja u Ukrajini.

Takozvana SPC saopštila je danas da se nad Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, kao jedinom kanonskom i zakonitom crkvom u toj zemlji, vrši ”državni teror” i da ponašanje ukrajinskog državnog rukovodstva svjedoči da je njegov stvarni, vjerovatno i krajnji cilj, brisanje istorijskog pamćenja i svih tragova izvornog pravoslavlja u Ukrajini.

“Ukrajinska pravoslavna crkva je, kao što je opštepoznato, jedina kanonska i zakonita pravoslavna crkva u Ukrajini, a ujedno i najveća vjerska organizacija u toj zemlji. Ona je priznata od svih pravoslavnih crkava u svijetu, kao i od svih inoslavnih crkava i konfesija, dok nekanonsku, raskolničku strukturu koja, iako naziva sebe pravoslavnom crkvom Ukrajine i nema ni najosnovnije atribute crkvenosti, priznaju samo četiri pravoslavne crkve, koje po broju svojih vjernika čine veoma mali procenat u pravoslavnoj vaseljeni”, navode iz takozvane SPC.

Šefovi takozvnae SPC Porfirije i Joanikije smišljaju plan kako da Crnu Goru uvedu u granice ”srpskog sveta”

”Zbog toga Srpska pravoslavna crkva sa dubokom zabrinutošću, tugom i sastradalnom bratskom ljubavlju gleda ‘trpljenje svetih’ (Otkr. 14, 12; sr. 1, 9) u Ukrajini, gleda pritiske, nasilje i progone koje aktuelna ukrajinska vlast vrši protiv kanonske crkve, a time i protiv većine vlastitih građana, s obzirom na činjenicu da je riječ o najvećoj verskoj zajednici u zemlji”, dodaju iz svetosavske sekte.

Zabrana ruske subverzivne ispostave

Podsjetimo, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je sredinom decembra prošle godine naložio parlamentu da izradi predlog zakona o zabrani ”vjerskih organizacija povezanih sa centrima uticaja u Rusiji”.

Ukrajinska vlada podnijela je u januaru skupštini predlog zakona kojim bi mogla da se ukine Ukrajinska pravoslavna crkva ukoliko ukrajinske vlasti zaključe da je povezana sa Rusijom.

Ne čudi što takozvana SPC brani svoje ideološko-političke saborce, jer Ukrajinska crkva ne samo da je bliska Moskvi, već i radi kao subverzivna organizacija na integraciji Ukrajine u ”ruski svet”. Po gotovo identičnoj matrici i takozvana SPC radi na integraciji Crne Gore u ”srpski svet” i krijući se iza priče o ”ugroženim vjerskim pravima” miješa se u politički život države, otvoreno gura svoje partijske eksponenete i čak sastavlja vlade.

Jakov Milatović i predstavnik njegovih nalogodavaca iz svetosavskog lobija Jovan Mićović – Joanikije

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović je upravo produkt djelovanja takozvane SPC i njegov rezultat na izborima u najvećem dijelu se oslanja na podršku ove pseudovjerske organizacije, koja podržava rusku agresiju i ne priznaje državnost Crne Gore kojoj projektuje sudbinu ”male Ukrajine”. Osim Milatovića takozvana SS je uvijek u Crnoj Gori imala svoje političke favorite, i redovno je učestvovala u predizbornim agitovanjima najčešće podržavajući neočetnički Demokratski front, ali i blažu ”svetosavsku struju” iz Demokrata.

Ukrajinska pravoslavna crkva jedna od najodgovornijih za stradanje Ukrajine i ukrajinskog naroda, takav scenario takozvana SPC priprema za Crnu Goru

Svetosavska sekta predstavlja glavno subverzivno tijelo preko kojeg zvanični Beograd i nezvanična Moskva sprovode svoje velikodržavne, nacionalističke aktivnosti u državama Regiona. Pod najjačim udarom takozvane SPC već decenijama se nalazi Crna Gora koju centrala ove organizacije nastoji da uništi kao suverenu državu i integriše je u granice velikodržavnog projekta ’’srpski svet’’.

Na isti način i Ukrajinska crkva djeluje u ovoj zemlji koja je više od godinu na meti brutalne ruske agresije. Da se za Crnu Goru spremala sudbina Ukrajine, koju bi i doživjela da nije članica NATO-a više puta je indirektno saopštavao šef crnogorske filijale SS Joanikije Mićović, veliki Milatovićev podržavalac.

RPC i UPC funkcionišu po istom principu kao takozvana SPC

Portal Aktuelno već je pisao da Ruska pravoslavna crkva (RPC) i Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC), koje se zvanično vode kao ’’crkve’’, funkcionišu po istom zlokobnom principu kao i takozvana SPC i predstavljaju operativne ispostave obavještajnih službi Rusije za terensko djelovanje.

Stoga je očekivano što je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski krajem prošle godine zabranio aktivnosti ’’vjerskih’’ organizacija “povezanih sa centrima ruskog uticaja”. On je tada potpisao dekret kojim stupa na snagu odluka Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu o uvođenju sankcija predstavnicima navodnih ’’vjerskih’’ organizacija povezanih sa Rusijom.

U dekretu Zelenskog se, dodatno, traži da se preispita Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovskog patrijarhata, jedna od dvije ’’pravoslavne crkve’’ prisutne u Ukrajini poslije raskola 2019. kada je uspostavljena nova crkva nezavisna od ruske.

Volodimir Zelenski: Obračunao se sa glavnim subverzivnim ispostavama Rusije u Ukrajini

Ukrajinski zvaničnici sumnjaju da pravoslavna crkva u Ukrajini promoviše proruske stavove i da neki od njenih operativaca u mantijama aktivno sarađuju sa Rusijom.

Potvrđene spekulacije o vezi Kirila i KGB

Šef RPC, operativne titule ’’Moskovski patrijarh’’ Kiril, pravda ruski rat u Ukrajini kao dio “metafizičke borbe” da se spriječi liberalno ideološko širenje Zapada, što predstavlja školski primjer propagandnog djelovanja agitacije i ideološkog inžinjeringa.

Kiril, koji snažno podržava ruskog diktatora Vladimira Putina, na ovaj način samo sprovodi operativnu matricu koju je naučio još kao mladi agent KGB-a.  Već godinama se spekuliše o povezanosti Kirila sa zloglasnom ruskom tajnom službom, a prije nekoliko dana došle su i konkretne optužbe potrkrijepljene dosijeima.

Vladimir Putin i Kiril: Dva ”bivša” agenta KGB-a

Kiril je radio za sovjetske obavještajne službe dok je živio u Švajcarskoj sedamdesetih godina, objavili su prije nekoliko dana švajcarski mediji, pozivajući se na arhive sa kojih je skinuta oznaka tajnosti. Time su samo potvrdili ono što je globalna javnost odavno znala – da je Kirli visokorangirani oficir tajne službe u mantiji, blizak Putinu, koji trenutno obavlja funkciju prvog ruskog ratnohuškača i pravdatelja agresije na Ukrajinu.

Prema tvrdnjama švajcarskih listova „Le Matin Dimanche“ i „Sonntagszeitung“, dosije koji ima federalna policija o čovjeku koji je danas ’’duhovni poglavar’’ Ruske pravoslavne crkve potvrđuje da je Kiril bio dio obavještajne službe KGB u vrijeme Sovjetskog Saveza. Ta dva medija su, kako se navodi, uspjela da pregledaju Kirilov dosije u švajcarskom saveznom arhivu, navodi agencija AFP.

Početkom sedamdesetih Kiril, koji vatreno podržava rusku invaziju na Ukrajinu, živio je u Ženevi, kao predstavnik Moskovske patrijaršije u Svjetskom savjetu crkava (WCC).

Joanikije kod Kirila na operativnom brifingu

Da je takozvana SPC do grla umiješana u bezbjednosno-obavještajni rad govori i to da je šef crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) Jovan Mićović, alijas ”Joanikije”, pokrovitelj predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, posjetio u oktobru prošle godine Moskvu na poziv Kirila. Kako je objavljeno iz takozvane SPC, zvanični razlog posjete je bio “učešće na Međunarodnom rusko-srpskom festivalu „Srpska utjeha ruskom srcu“ na Pravoslavnom humanitarnom univerzitetu „Sveti Tihon“.

Mićović na brifingu kod Kirila u Moskvi

Kako smo već pisali, pravi razlog posjete Mićovića Moskvi su bile konsultacije sa Kirilom, sa kojim je razmijenio operativna saznanja i dobio ”sugestije” kako da radi na ”ukrajinizaciji” Crne Gore i izazivanju dodatne nestabilnosti u Regionu. Joanikije je više puta u svojim javnim nastupima označio Crnu Goru kao ”malu Ukrajinu”, što je operativna šifra za najavu potencijalnog krvoprolića koje bi pokrenuli operativci takozvane SPC.

Perić osigurava podršku SPC Rusiji

Takozvana SPC je jedna od rijetkih organizacija navodnog vjerskog karaktera koja podržava RPC i predsjednika Rusije Putina u agresiji na Ukrajinu, što je i donekle očekivano s obzirom da su Kiril i Joanikije jedni od najprekaljenijih ratnohuškača među takozvanim ”vjerskim liderima”.

Ali Joanikije nije glavni protagonista ruske bezbjednosno-obavještajne scene koja omogućava da takozvana SPC bude velikodržavna ispostava pod jakim ruskim uticajem.

Aktuelni direktor svetosavske sekte – Prvoslav Perić – Porfirije, inače koordinator odnosa takozvane SPC sa obavještajnim službama, važi za glavnog, visokorangiranog ruskog obavještajca u redovima ove organizacije.

Spekuliše se da je u periodu 2010—2011. Perić bio koordinator SPC za saradnju sa Vojskom Srbije i bio je član najužeg tima za ‘neokortikalno ratovanje’- psihološko parapsihološka koordinacija. Od 2012. je koordinator SPC sa stranim obavještajnim službama i diplomatama. Od 2008. do 2016. imao je bliske odnose, a posle 2016. u Švedskoj nakon susreta sa ruskim diplomatama i najvišim službenicima ruske SVR (Spoljno obavještajna služba) postaje aktivni službenik ove obavještajne organizacije.

Upravo ovi subverzivni parareligijski krugovi koje personifikuje SS stoje iza predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, koji svoje klerofašističke i velikosrpske svjetonazore krije iza ”prozapadne fasade”. Isto tako takozvana SPC, RPC i UPC svoje obavještajno-bezbjednosne i propagandno-agitatorske političke aktivnosti kriju iza priče o ”ugroženim vjerskim pravima”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Veljko
29.03.2023-14:50 14:50

Onako se zdravo posrali što će im proć izdaja i nestanak Crne Gore.