Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SPAJIĆEV POPULIZAM NEMA GRANICA: Predložićemo sedmočasovno radno vrijeme, odmoran radnik je produktivniji i lojalniji

Spajić je radnicima u Crnoj Gori poželio srećan Međunarodni dan rada, ističući da je nakon implementacije programa Evropa sad 1 u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada

Predsjednikl Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić kazao je da će programom Evropom sad 2 predložiti skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmočasovno radno vrijeme.

On je radnicima u Crnoj Gori poželio srećan Međunarodni dan rada, ističući da je nakon implementacije programa Evropa sad 1 u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada.

Spajić je rekao da se Evropom sad 2.0 ide korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori.

– Podaci nam govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih nedelja u Evropi i to u prosjeku preko 42 sata, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za čak šest sati nedeljno, a čujemo da svi pričaju o evropskim standardima. Zato Evropom sad 2 predlažemo skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati odnosno na sedmočasovno radno vrijeme – naveo je Spajić u obraćanju javnosti.

On je objasnio i zašto bi posegli za tim korakom.

– Jer je zadovoljan i odmoran zaposleni inovativniji, produktivniji i lojalniji što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države. Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program kada bude predstavljen u cjelosti, će imati pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu. Zato, sat vremena manje je u stvari sat vremena više! Zaustavimo sat! Evropa sad 2 – poručio je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jackow
01.05.2023-14:39 14:39

A crni Milojko jesi li majku pitao za ovaj slucaj?što “nameravaš uraditi”.

Hasko
01.05.2023-14:43 14:43

Vjeruj da ce te radnici svi glasat a ovi segrti sto imaju radnje -preduzeca- fabrice i sto placaju radnike ce u konkurs za 4 mjeseca drzava ce preuzet sve u svoje sape i prec na drzavnu kasu uz skracenje radnog vremena na 15 sati nedeljno evo nama rahatluka da se kupamo i prigamo po plazama kad god zagusti sa placama radnika trazit od EU kredite dok EU ne presusi !!

RIR
01.05.2023-14:46 14:46

…mali je opasan -ako ne shvatimo njegov BEZOBRAZLUK ozbiljno do sad viđen ,mi propadosmo ,pretopismo se ,nestadosmo kao niko do sad NA OVI SVIJET … mali je lažov , prevarant , hvalisavac ne voli ovu nasu državu /pa zar je nije potcjenjivao …da smo mali ,da nas svijet …itd / narode , zar vjerujete da se prelazi na 7.časovno vrijeme bez analize na riječ prevaranta…koji nije pametan NO slusa SRB preporuke kako najlakse da zamaže oči građanima ZAR nije prva njegova izjava … “DA JE DOŠAO DA POMOGNE CRKVI SPC “ zar nije došao GO “kao pištolj “spavao na kauč… Pročitaj više »

COL
03.05.2023-09:23 09:23

U narednom periodu, a u okviru ES002 će mo tajno ali orgaizovani otvoriti tri rudnika zlata i dva rudnika dijamanata i to po najsavremenijim standardima. Proizvodnja zlata i dijamanata će preporoditi Crnu Goru, a građanima će omogućiti život u blagostanju. Plate radnika će skočiti na pet iljada€, a penzije peonzionera barem na tri iljade€. Ču se glas iz mase valjda nekog remetilačkog faktora kako niđe , kod nas, nema zlata i dijamanata. Daj ne remeti idilu opet se ču glasno od nosilaca ideja ako nema podići će mo krediti i kupiti zlato i dijamante i onda organizovati njihovu proizvodnju, svi… Pročitaj više »