Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Smatrao sam da ustoličenje Joanikija ne bi trebalo da se održi na Cetinju

Spajić je istakao da je pokušavao da se Vlada dogovori sa crkvom.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je sinoć na Tviter Spejsu da je smatrao da crkva ne bi trebalo na Cetinju da održi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Spajić je istakao da je pokušavao da se Vlada dogovori sa crkvom.

“Međutim, crkva je insistirala da to ne bude pompezno i da bude na privatnom posjedu. Nismo mogli da ih ubijedimo, a i nemamo pravo da ih ubjeđujemo jer su crkva i država odvojene. Morali smo da branimo vjerska prava. Kad su se premijer i ostali složili dao sam sve od sebe da se akcija sprovede da ne ugrožava nikog”, kazao je ministar.

Prema njegovim riječima, DPS je počeo sebe nakon poteza na Cetinju da uvlači u radikalnu desnicu.

“Pali su kod birača koji su fokusirani na ekonomiju na prozapadne integracije. Na kraju je sve super ispalo jer nije bilo povrijeđenih. Ovdje treba da se zaustavimo i da se resetuje priča, a da fokus bude na ekonomiji i na vladavini prava”, naveo je Spajić.

Poručio je da se iza svakog nacionaliste krije prljav trag novca.

“Nadam se da će Crkva i Vlada i policija biti pametni da prepoznaju poteze radikala iz bivše vlasti i da im ne dozvolimo da nas provociraju i da diktiraju tempo, i da se fokusiramo na ekonomiju i vladavinu prava”, zaključio je Spajić.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
03.12.2021-13:12 13:12

Jedino prepoznati ka širač vulgarnog nacionalizma je crkva kojoj služite pa se stiče dojam da se iza tog nacionalizma širi zadah smrti i krvavog novca po vašoj tvrdnji.

Kemal
03.12.2021-14:25 14:25

CETNICKI Radikalni nacionalisti Splacine nije te sramota izjave da je
sve super ispalo na CETINJE jer nije bilo UBIJENIH  sta si ocekivao jos
gore nego sto ste ucinjeli potrovali i poranjavali
svoje gradjane za racun TUDJINACA Kad tad cete odgovarat za zla koja ste nanijeli CRNOJ GORI

“Nadamo se da će Crkva i Vlada i policija biti pametni  da prepoznaju poteze radikala ove CETNICKE vlasti i da im ne dozvolimo da nas provociraju i da diktiraju kako ce sve sto je CRNOGORSKO UNISTIT i utrijet nasu DJEDOVINU!