Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Spajić: Sjajna vijest iz Brisela – IBAR je tu, 26. juna Međuvladina konferencija

U saopštenju za medije navodi se da Vlada Crne Gore je efikasnost i posvećenost ka evropskoj integraciji potvrdila u vrlo ''efikasnom ispunjavanju nedostajućih mjerila za poglavlja 23 i 24, a uz vrlo odgovoran odnos Skupštine došlo se do velikog rezultata, ulaska u finalnu etapu EU puta''

Crna Gora je upravo dobila i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju održati 26. juna u Briselu, poručio je premijer Milojko Spajić.

„Biće mi čast da predvodim crnogorsku delegaciju u kojoj će se naći ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na Međuvladinoj konferenciji koja predstavlja krunu naših zajedničkih napora za dobijanje IBAR-a”, kazao je Spajić.

Još jednom se, prema riječima premijera, pokazalo da su posvećeni rad i iskreno zalaganje put do najboljih rezultata i da ne postoje prepreke ako imamo zajednički cilj kome stremimo.

U saopštenju za medije navodi se da Vlada Crne Gore je efikasnost i posvećenost ka evropskoj integraciji potvrdila u vrlo “efikasnom ispunjavanju nedostajućih mjerila za poglavlja 23 i 24, a uz vrlo odgovoran odnos Skupštine došlo se do velikog rezultata, ulaska u finalnu etapu EU puta”.

Navodi se da Spajić se zahvalio evropskim partnerima na izuzetnoj komunikaciji i partnerskom odnosu, kao i što su prepoznali posvećenost Vlade i pomogli “da Crnu Goru uvedemo u završnu fazu pregovaračkog procesa”.

„Crna Gora će dobiti završna mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 što znači i da možemo početi da pripremamo i ostala poglavlja za zatvaranje, čeka nas tek sada ogroman posao. Dakle, IBAR je tu. Do kraja godine potrebno je zatvoriti što više poglavlja“, najavio je premijer.

Podsjećamo, ambasadori zemalja članica EU u okviru radnog tijela Savjeta Evopske unije Coreper II u Briselu odobrili su Zajedničku poziciju EU za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Crnom Gorom.

“Time su se stekli uslovi za zakazivanje Međuvladine konferencije na ministarskom nivou, koja će biti održana 26. juna u Briselu”, kazali su iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve