Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Spajić: Populizam ne prolazi na dugi rok

,,Plaćanje poreza je pravo mjerilo patriotizma''

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić pozvao je sve učesnike na političkoj sceni da ne podliježu populističkim ekonomskim mjerama.

On je, nakon drugog dana Delfi ekonomskog foruma, naveo da je plaćanje poreza je pravo mjerilo patriotizma.

“Naravno, svi mi želimo da se to primjenjuje na druge, a ne na nas, ali to sa novom Vladom neće biti moguće. Molimo parlamentarce i sve koji učestvuju u političkom diskursu da budu odgovorni i da ne budu populisti, da ne podliježu populističkim mjerama. Vidimo na primjeru Grčke koja je posegla za populizmom koji nije prošao, na vlast su došli ljudi koji poznaju dobro ekonomiju i imaju dobar odnos sa investitorima. Taj balans je veoma bitan, ne može se ekonomija ubijati a očekivati ekonomski rast i zapošljavanja. Populizam ne prolazi na dugi rok, tako da očekujemo maksimalnu odgovornost od svih učesnika na političkoj sceni”, kazao je Spajić.

Naveo je da su se susreli se sa brojnim grčkim zvaničnicima i investitorima, kao i sa ljudima koji nešto znače u ekonomiji Izraela.

“Zaključak je da Crna Gora ima sjajnu priliku da privuče investitore na najvišem nivou, kakvu do sad nikad nije imala. Ekonomija Crne Gore je ataktivna za investitore raznih profila. Vakcinacija u Izraelu je proitekla u najbolje redu i primjer je kako se ekonomija može oporavljati posle uspješne vakcinacije koja je esencijalna za ekonomski razvoj”, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve