Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Spajić: Nemam prebivalište u Srbiji, ispunjavam rezidencijalni uslov, očekujem podršku Demokrata i URA

Uoči pres konferencije, Glavni odbor Evrope sad potvrdio je jednoglasno da Spajić bude kandidat za predsjednika države na izborima 19. marta

Predsjednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić rekao je da nema prebivalište u Srbiji. Saopštio je i da ne razumije “otkud tolika opsesija Srbijom”.

“Nikada nisam živio u Srbiji. Podržavam DIK da kontaktira Singapur, da konktaktira Japan, Francusku i SAD jer sam tamo boravio a u Srbiji nijesam”, poručio je Spajić na konferenciji za novinare i pitao: zašto DIK neke druge kandidata nije provjerio.

Uoči pres konferencije, Glavni odbor Evrope sad potvrdio je jednoglasno da Spajić bude kandidat za predsjednika države na izborima 19. marta.

“Ispunjavam rezidencijalni uslov, kada je u pitanju crnogorsko zakonodavstvo”, rekao je Spajić.

Istakao je i da “ne uzima u obzir opciju da ne uđe u drugi krug predsjedničkih izbora”.

Kazao je i da očekuje podršku Demokrata i Građanskog pokreta URA.

“Mislim da će i druge partije slično postupiti i neke partije manje brojnih naroda. Bitno da ne djelujemo kroz partijske lidere već da se građani slobodno izjasne na izborima. Mislim da neki od političke konkurencije nemaju podršku za kandidaturu ni u svojim partijama”, istakao je Spajić.

Podsjetimo, Državna izborna komisija u petak je odlučila da zatraži od Republičke izborne komisije Srbije informaciju da li jedan od lidera DF-a Andrija Mandić i predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
04.02.2023-21:49 21:49

OLOŠ—–
lažava !