Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Spajić dodijelio Janjuševiću preko 14.000 eura da se brine o starijim licima, iako duguje više od 10.000 eura

Projekat Bjelopoljskog demokratskog centra koji je odobren i preko kojeg su Janjuševiću odobrili preko 14.000 eura zove se Stvaranje boljih uslova života za starija lica Evropa sad

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kroz raspodjelu sredstava programima NVO u 2021, dodijelio je Bjelopoljskom demokratskom centru i direktoru ove NVO Zdravku Janjuševiću preko 14.000 eura, tačnije 14.572 eura da se brine o starijim licima na sjeveru Crne Gore, iako je bio dobro upoznat da Janjušević nije vratio dodijeljena sredstva u državni trezor, koja su mu bila odobrena 2018, a koja nije realizovao kroz zatvor u Bijelom Polju.

Da je Milojko Spajić bio dobro upoznat govori i izjava Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore koja se nalazi u sklopu Spajićevog Ministarstva, u kojoj je potvrđeno da su bili u fazi pripremanja tužbe protv Janjuševića i njegove NVO, ali da su uvidom u Izvod iz Centralnog registra privrednih subjekata uvrdili da je nevladino udruženje “Bjelopoljski demokratski centar” izbrisano iz Centralnog registra privrednih subjekata dana 22.08.2019, po prestanku obavljanja privredne djelatnosti.

“Kako je Ministarstvo pravde dopis o raskidu Ugovora dostavilo 24.09.2019, a NVO “Bjelopoljski demokratski centar” izbrisano iz Centralnog registra privrednih subjekata 22.08.2019, Zaštinik nije, kako navode u svom obavještenju, bio u mogućnosti da pokrene sudski spor protiv navedene NVO, već će kompletnu dokumentaciju dostaviti nadležnom tužilaštvu na ocjenu i postupanje”, naveo je 15.novembra 2021. Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore, a što je objavio portal Sjevercg.me.

Međutim, isto Ministarstvo koje vodi Milojko Spajić i kojem pripada Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore, 28. decembra 2021. i pored toga što je znalo da se tužilaštvo bavi ovim slučajem i da 2Bjelopoljski demokratski centar“ i Zdravko Janjušević nijesu vratili sredstva, istom dodijeljuju nova sredstva u visini 14.570 eura za pomoć starijim licima na sjeveru Crne Gore, a kroz Odluku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata u oblasti pomoći starijim licima, broj 16-109-128/21-4252/41.

foto sjevercg.me

Projekat Bjelopoljskog demokratskog centra koji je odobren i preko kojeg su Janjuševiću odobrili preko 14.000 eura zove se Stvaranje boljih uslova života za starija lica “Evropa sad.

foto sjevercg.me

Koliko se brine Zdravko Janjušević sa ,,Bjelopoljskim demokratskim centrom“ za stara lica u Bijelom Polju govori i to da nije poznato ni nakon tri mjeseca da li je bilo koja aktivnost realizovana kroz ovaj projekat ili mu je možda Milojko Spajić ta sredstva dodijelio, da bi preko starijih lica vratio dug od preko 10.000 eura, dok se Spajić kroz javnost promoviše da se navodno brine o penzionerima i starijim licima.

Odluku o dodjeli sredstava je potpisala izvjesna Lela Milošević, koja je takođe dodijelila sredstva i jednom bračnom paru, koji su konkurisali sa dvije NVO, gdje je jedno direktor u jednoj NVO, a drugo u drugoj, a o čemu će portal Sjevercg.me podrobnije objaviti u sljedećoj istraživačkoj novinarskoj priči.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve