Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić: Brzom cestom ćemo Pljevljima vratiti ekonomski i strateški značaj

Za to će se, kako su naveli u saopštenju, steći uslovi nakon izgradnje brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje

Pljevlja su u prošlosti imala poseban strateški i ekonomski značaj i vrijeme je da stvorimo sve uslove da budu razvojni centar sjevera, poručio je lider i nosilac liste pokreta Evropa sad Milojko Spajić, boraveći u tom gradu gdje je sa građanima razgovarao o planu ubrzanog razvoja grada.

Za to će se, kako su naveli u saopštenju, steći uslovi nakon izgradnje brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje.

“Izgradnjom brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje spriječićemo dalju infrastrukturnu izolaciju Pljevalja, približiti ih administrativnim centrima i stvoriti uslove za brži razvoj.  Samo dobro povezan grad može biti privlačan za ulaganja i brz napredak i upravo zbog toga će ovaj projekat biti među prioritetima buduće vlasti”, kazao je Spajić.

Kako je naveo, Pljevljaci su itekako svjesni značaja ovakve ceste koja im može unaprijediti kvalitet života, znajući koliko su putovanja u nekim slučajevima i stvar prijeke potrebe, a ostvaruju se i radi liječenja i medicinskih tretmana. Osim toga, poručuje, stvoriće se povoljan ambijent za investitore, ali i privredni razvoj koji može oživjeti Pljevlja.

Tribini u Pljevljima prisustvovali su i Anđela Jakšić Stojanović, Branko Krvavac i Boris Pejović, članovi Predsjedništva koji su predstavili program pokreta i ključne prioritete u narednom periodu, kao i članovi Opštinskog odbora.

“Intenzivno ćemo raditi na diversifikaciji crnogorske ekonomije, fokusirajući se ne samo na razvoj turizma, već i energetike, poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija i prerađivačku industriju koje smo prepoznali kao strateške prioritete budućeg razvoja”, kazala je Jakšić Stojanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.05.2023-13:27 13:27

…koji je ovo MANIPULATOR !
zemlja maksimalno zaduzena ,čak u njegovoj kratkoj “roli” mozda najvise u istoriji CG /tu je očigledno i on “omastio brke”…
jedan neozbiljan tzv politicar …maher /u današnje vrijeme moze biti kompliment /,lažov ,kriminalno nastrojen prema CG ,ne prema svojoj jer je odabrao SRB da se njoj zakune kao maticnoj zemlji …
Tako PV svatite Izbori su —od ovih obecanja ko god da dođe tesko je ostvariti te “BRZE CESTE”
od ovog i hvalisavca -ljubavnika

COL
29.05.2023-10:04 10:04

A tek kad pristigne ona melearda€ iz Japana imaju Plevlja da procvetau ka što je rudnik procveta ljekovitim biljem ..