Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Socijaldemokrate Budva: Bivša lokalna vlast izgubila zdrav razum

Vremenom postaje potpuno jasno da budvanska koalicija: DF, Demokrate, URA i SDP nije izgubila samo vlast u Budvi, već i zdrav razum i svaku vezu sa realnošću, saopštili su danas iz tamošnjeg odbora Socijaldemokrata.

Vremenom postaje potpuno jasno da budvanska koalicija: DF, Demokrate, URA i SDP nije izgubila samo vlast u Budvi, već i zdrav razum i svaku vezu sa realnošću, saopštili su danas iz tamošnjeg odbora Socijaldemokrata.

Saopštenje SD Budva prenosimo u cjelosti.

Vremenom postaje potpuno jasno da budvanska koalicija: DF, Demokrate, URA i SDP nije izgubila samo vlast u Budvi, već i zdrav razum i svaku vezu sa realnošću.

A realnost Budve je u ovom trenutku više nego sumorna: blokirani opštinski računi, ogroman pad turističkih prihoda, povratak novog koronavirusa i njegova moguća progresija. No, za navedenu koaliciju je sve to u ovom trenutku potpuno beznačajno. Jedino što je za njih važno je da, kao što su i najavili, svim sredstvima i po svaku cijenu sačuvaju vlast. Ta njihova očajnička želja maskirana je u nekoliko teza kojima ovih dana lamentiraju iz medija i sa opštinskih prozora.

“Ne damo Budvu!” – Gospodo iz odlazeće koalicije, dok nadahnuto uzvikujete ovu parolu, zaboravljate nešto veoma važno: Budva nijeste samo vi i vaše pristalice, koje zdušno prizivate da neredima čuvaju vaše i svoje fotelje i pozicije. Budva su i onih više hiljada građana koje redovno vrijeđate i nazivate prodanim za 50 eura ili džak brašna, samo zato što nijesu vas birali. Budva su većinski oni ljudi koji se gnušaju vašeg ponašanja i atmosfere nekulture i linča koju kreirate. Budva su i vaši birači, koji ne žele nerede i nijesu vam dali povjerenje da hajdukujete ispred opštine, nego da odgovorno i stabilno vodite grad. A o tome koliko ste uspješno, kao što kažete, vodili grad, imalo bi puno da se priča. Izdvojićemo samo jedan detalj: vi ste bili vlast koja je zadnji put uspjela da donese neku skupštinsku odluku u januaru ove godine. Vama se toliko “žurilo” da grad profunkcioniše, da ste planirali da sjednicu o vašem razrješenju nezakonito odužite tri mjeseca, čime biste onemogućili donošenje bilo kakve odluke do septembra.

“Životima ćemo braniti izbornu volju građana Budve i član 2 Ustava!” – Ako se sjetimo da ste prije dvije godine bestidno izigrali izbornu volju birača Crnogorske, a Ustava se nijeste ni sjetili, jasno je da vi danas branite isključivo vlast. Gospodo, Ustav se ne brani pljujući po državi u kojoj živite, dok u pozadini vaše pristalice pjevaju nacionalističke pjesme koje pozivaju na nestanak te države. A pošto gospodin Carević bez glasova Crnogorske nikad ne bi postao gradonačelnik i bio to dvije godine, najmanje što duguje tim biračima je da ne zapodijeva krvave obračune i omogući njihovom predstavniku da bude gradonačelnik dva mjeseca.

“Pozivaju policiju da nas bije!” – Gospodo, prisustvo policije ne izazivaju žrtve nasilja, nego nasilnici. Ko su nasilnici, građani su imali priliku da vide. Ili ste mislili da bilo koji odbornik budvanskog parlamenta treba da ćutke podnosi verbalno i fizičko iživljavanje vaših pristalica, nahuškanih čak i od strane skupštinskog obezbjeđenja, zaduženog da ga štiti?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve