Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budva: Divanović kandidat za gradonačelnika, Ivanović za predsjednicu SO

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović, kandidat je za predsjednika Opštine Budva, saznaje portal Aktuelno od izvora bliskih budvanskom DPS-u. Prema nezvaničnim informacijama, kandidatkinja za predsjednicu Skupštine opštine Budva je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović. Oni bi trebalo da bude izabran na sjednici SO koja počinje u 14 sati

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Divanović, kandidat je za predsjednika Opštine Budva, saznaje portal Aktuelno od izvora bliskih budvanskom DPS-u. Prema nezvaničnim informacijama, kandidatkinja za predsjednicu Skupštine opštine Budva je predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović. Oni bi trebalo da bude izabran na sjednici SO koja počinje u 14 sati.

Anđela Ivanović i Nikola Divanović

U obrazloženju, koje potpisuje 17 odbornika iz Budve, navodi se da Divanović posjeduje iskustvo u radu lokalne samouprave, privrednih društava, kao i iskustvo u radu Skupštine Crne Gore. Dodaje se da je bio direktor Društva sa ograničenom odgovornošću Akademija znanja Budva od osnivanja Društva.

“U radu lokalne samouprave Nikola Divanović je kao Sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent učestvovao u predlaganju brojnih odluka, kao i realizaciji projekata čime je pokazao potrebna znanja i vještine u rukovođenju. Kao poslanik u Skupštini Crne Gore aktivno je učestvovao u radu odbora i donošenju zakona koji se odnose na rad lokalne samouprave”, piše u obrazloženju.

Nikola Divanović aktivno je učestvovao u radu na aplikacijama za IPA projekte i unaprijeđenju saradnje opštine Budva sa ostalim opštinama u zemlji i regionu.

Nikola Divanović je oženjen i otac dvoje djece.

“Imajući u vidu navedeno i sve ostvarene rezultate u dosadašnjem radu smatramo da Nikola Divanović posjeduje potrebne znanja i vještine, kao i da će na vrlo profesionaan način dati doprinos razvoju Opštine Budva u narednom periodu”, zaključuje se u obrazloženju.

Biografija Ivanović

Anđela Ivanović živi u Budvi. Rođena je na Cetinju. Školovanje i djetinstvo provela je u Budvi i Podgorici. Nakon završene gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici 2006. godine, upisuje Pravni Fakultet Univerziteta Crne Gore koji završava 2010. godine sa specijalizacijom na građansko pravnom smjeru. Na istom smjeru je nastavila i magistarske studije. Nosilac je sertifikata i diploma, kako domaćih, tako i inostranih institucija i fakulteta.

Nakon završenog advokatskog pripravničkog staža, položila je Državni ispit i nastavila je da radi na mjestu profesorice pravne grupe predmeta u JU SMŠ “Danilo Kiš”, uporedo sa tim je radila i kao pravni savjetnik za rad sa strancima u privatnom sektoru, osnovala ie i bila izvršni direktor Smart Co Doo Budva.

Izabrana je za odbornicu Skupštine opštine Budva (mandatni saziv 2016-2020. godina), kao i za članicu Odbora za međunarodnu i međuopštinsku saradnju Skupštine opštine Budva. Član je Rotary kluba Budva.

Govori engleski jezik, a služi se njemačkim. Majka je petogodišnjeg djeteta.

Raspravljali o deblokadi računa, sezoni… 

U Budvi je završena prva sjednica lokalnog parlamenta, na kojoj je u fokusu bila priča oko deblokade računa te opštine. Vršilac dužnosti predsjednika Opštine Budva, Vladimir Bulatović, prisutnima na sjednici predočio je nekoliko modela. Saglasili su se da ima problema oko sezone i računa opštine, kao i da bivši predsjednik Opštine, Marko Carević, tri mjeseca nije radio ništa po tom pitanju.

foto SO Budva

U toku je pauza, a nastavak sjednice je zakazan za 14 sati, kada će se raspravljati o izboru novih predsjednika Opštine i Skupštine opštine tog grada.

Sjednici su prisustvovali samo odbornici nove većine, dok su odbornici opozicije odbili da uđu u salu jer, kako su naveli, ne žele da daju legitimitet aktuelnoj vlasti.

foto rtcg.me

Odbornici smijenjene vlasti okupili su se, pred početak sjedice, na ulazu u zgradu Opštine, zahtijevajući da se legitimiše privatno obezbjeđenje koje je prozivalo odbornike u salu.

Vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Opštine Budva, Snežana Kuč, obavijestila je javnost, pred početak sjednice, da se direktan prenos sjednice neće vršiti, imajući u vidu, kako navodi, da su izbori za novi saziv Skupštine zakazani za 30. avgust. Zbog epidemiološke situacije i mjera NKT, te zbog ograničenih kapaciteta sale, novinarima neće biti omogućen prisustvo sjednici.

Dnevni red

Sjednicu je zakazala vršilac dužnosti predsjednika budvanske Skupštine Snežana Kuč.

Na dnevnom redu je i saglasnost na rješenje o razrješenuju potpredsjednika Opštine Marka Markovića.

U obrazloženju se navodi da je Poslovnikom Skupštine predviđeno da se sjednica može sazvati po hitnom postupku u roku kraćem od deset dana u slučaju nastupanja okolnosti kojima se ugrožava imovina veće vrijednosti.

“To se odnosi i na postojanje neodložne potrebe za rješavanjem i razmatranjem određenog pitanja ili odnosa čije nerješavanje bi prouzrokovalo ili moglo prouzrokovati štetne posljedice”, kaže se u obrazloženju.

Navodi se da je dnevni red sjednice u subotu predložen na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i da su se stekli uslovi da se sazove po hitnom postupku.

Sjednica će biti održana, kako se navodi u sazivu, u zgradi Opštine, u sali gdje se održavaju sjednice Skupštine.

Doskorašnje predsjednike Opštine i Skupštine Marka Carevića i Krsta Radovića novoformirana odbornička većina smijenila je 11. juna. Tada su na te funkcije kao vršioci dužnosti imenovani Vladimir Bulatović i Snežana Kuč.

Prije sjednice na kojoj bi trebalo da budu imenovani čelnici budvanske opštine, biće održano zasjedanje na kojem će biti razriješeni stari i izabrani novi predsjednici skupštinskih odbora.

Biće razmatrana informacija Bulatovića o aktivnostima na deblokadi računa Opštine.

Na dnevnom redu je Predlog zaključka o davanju saglasnosti za angažovanje dodatnog obezbjeđenja radi sprječavanja opasnosti po lica i imovinu Opštine.

Predstavnici Specijalnog državnog tužilaštva ušli su u zgradu Opštine Budva, ispred koje su i danas policijske snage, radi izuzimanja dokumentacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve