Sjednica SO Budva, na kojoj se raspravlja o smjeni šefa lokalnog parlamenta Krsta Radovića nastavljena je u 20 sati.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković rekao je kako naše zakonodavstvo ne poznaje vraćanje mandata partiji.

“Dakle, zakon nijesam prekršio, ali vi jeste Ustav”, rekao je Džaković.

Džakoviću se potom obratio i odbornik Demokrata Dragan Krapović navodeći kako nije bitna forma nego suština.

“A suština je vraćanje mandata DF-u. Suština je etika, moral i obraz gospodine Džakoviću”, rekao je Krapović.

Za riječ se javio i predsjednik Opštine Marko Carević koji je Džakovića opet nazvao lopovim i licemjerom.

“Ne znam gospodine lopove sa kojim obrazom ste Vi ovdje došli”, rekao je Carević.

Pima: Koalicija u Budvi se odavno raspala

Koalicija u Budvi se odavno raspala, poručila je odbornica DPS-a Dragana Pima. Kako je kazala, sada je građanima preostalo još malo strpljenja.

Ubrzo će se, dalje navodi, dokazati da je sadašnja vlast izgubila Budvu.

“Ako je DF-u za utjehu, ipak su na dobitku jer su jači od Demokrata. Poštovani građani Budve, poslanici koji nijesu nijedan dan proveli na svojim radnim mjestima primili su platu. Vi ste jedni druge međusobno optuživali za prevaru, nepotizam i podvalu. Budvom su tri i po godine upravljali ljudi koji jedni drugima ne vjeruju. Koalicija se odavno raspala, i sad je jedino građanima Budve preostalo još malo strpljenja”, kazala je odbronica DPS-a.

Radović: Nijesam zloupotrijebio funkciju

Ranije danas, predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović je, u svom izlaganju, upitao odbornike DPS-a da li je protiv njega podnijeta krivična prijava. Poručio je da se neće sprovoditi “ono što je pripremljeno u Podgorici”, i da nemaju argumente za njegovu smjenu.

Predlog za njegovo razrješenje, poručuje Radović, predstavlja običan politički pamflet.

“Bez činjeničnih uporišta i razloga koji poznaju zakoni i Statut Opštine Budva. Stojim pred cijelom javnošću Opštine Budva i Crne Gore i čiste i mirne savjesti izjavljujem da u obavljanju funkcije predsjednika SO Budva svoojim ponašanjem nikad nijesam zloupotrijebio funkciju, nikad nijesam propustio da izvršim obaveze koje su propisane zakonom, Statutom i Poslovnikom”, smatra predjsednik SO Budva.

DPS-u poručuje da ta stranka ne mari ni za dugove koje vraća Budva, ni za hipoteku koju su ostavili.

“Nećete sporovditi što je pripremljeno u Podgorici i vama dostavljeno. Ne zbog toga što se nama ne daju funkcije, nego što ste vi iz DPS dikvalifikovali sebe”, zaključio je Radović.

Bez kvoruma za raspravu o blokadi računa

Ranije danas, zbog nedostatka kvoruma, odgođena je sjednica lokalnog parlamenta, koju je po hitnom postupku zakazao predsjednik Krsto Radović, a trebalo je da se raspravlja o načinu na koji je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29 miliona 300 hiljada eura. Iz vlasti kažu da opozicija bježi od odgovornosti , a za DPS ta sjednica je nezakonito sazvana.

Radović je na početku izlaganja zatražio odgovor da li je DPS podnio najavljenu krivičnu prijavu protiv njega, uz ocjenu da je predlog za njegovo razrješenje, običan politički pamflet.

Inicijativu za smijenu Radovića podnijeli su odbornici Crnogorske, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, koji čine novu skupštinsku većinu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve