Odbornik budvanskog DF-a Janko Dimić polio je vodom nezavisnog odbornika Stevana Džakovića u toku sjednice SO Budva na kojoj se raspravlja o smjeni predsjednika skupštine opštine Budva Krsta Radovića. U toku je pauza kako bi nadležni odbori razmotrili prijedlog za razriješenje predsjednika Skupštine Opštine Budva Krsta Radovića. O smjeni Radovića raspravljaće se 3. juna. Zbog isteka vremena predviđenog za zasijedanje prekinuta je sjednica SO Budva na kojoj se raspravlja o smjeni predsjednika Opštine Marka Carevića. Nova sjednica zakazana je za 5. jun. Sjednici su obilježili incidenti. Pogledajte

“>

“>

Sjednica Skupštine Opštine Budva prekinuta je prije početka rasprave o smjeni prvog čovjeka grada Marka Carevića, kao i predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića. Sjednica je prekinuta, jer se o smjeni čelnika Budve prethodno nijesu izjasnili nadležni odbori.

Data je pauza od pola sata kako bi nadležni odbori zasijedali. Ispred šatora, u kojem se održava sjednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana koja se okupila verbalno napala i vrijeđala odbornika Stevana Džakovića i odbornika DPS Gojka Ljubanovića.

“Izdao si Budvu, Stevane”, skandirali su okupljeni građani.

“>

 

 

 

Predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović je kazao da ne podržava bilo kakav vid nasilja, ali i dodao da je u Budvi na snazi politička korupcija.

Menadžer Opštine Budva Milo Božović je kazao da ljudi u civilu legitimišu ljude ispred sale i da nemaju legitimacije. Radović je naveo da policija nema pravo da snima odbornike i funkcionere.

“Neka fino obuku uniforme i neka dođu”, naveo je Radović i poručio da je postavljanjem šatora stvorio sve uslove za rad Skupštine.

Kako je objasnio odbornik Dragan Krapović odbori nijesu zasijedali jer nije bilo kvoruma.

Odbornica Božena Jelušić kazala je da nije došla na sjednicu odbora jer je “izgubila svoj odbor”. Ona je navela i da nije dobila pozive za sjednice odbora, te da nije riječ o opstrukciji.

Odbornik DF-a u Skupštini opštine Budva Đorđije Pribilović, na početku sjednice, podnio je prijedlog da se sa dnevnog reda skinu zahtjevi za smjenu Carevića i Radovića. Ti prijedlozi nijesu dobili potrebnu većinu prisutnih odbornika.

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović kazala je da je izlaganjem Pribilovića prekršen poslovnik.

“Mi smo spremni da upotrijebimo sve načine koji su u skladu sa zakonom, a neki su spremi da upotrijebe sve načine”, navela je Ivanović.

Uoči sjednice ulazak u salu nije dozvoljen odborniku Crnogorske Vladimiru Bulatoviću, kojeg je predsjednik Opštine Budva Marko Carević ranije smijenio sa mjesta potpredsjednika Opštine. Bulatović je ponovio da je riječ o nezakonitoj smijeni i naveo da je dobio poziv za sjednicu.

Sjednica SO Budva, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije održana ni danas, zbog nedostatka kvoruma. Sjednici, pod šatorom, je prisustvovalo 15 odbornika.

Sjednica o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti zakazana po hitnom postupku, ni početkom februara ove godine, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Sjednici tada nisu prisustvovali odbornici DPS-a, Crnogorske, Građanskog pokreta URA i SD-a.

O daljem nastavku sjednice, predsjednik SO Budva Krsto Radović, kako je kazao, naknadno će obavijestiti javnost.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve