Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNS: Neprihvatljivo učešće NOVE i DF u Odboru za reformu izbornih zakona

U Srpskom nacionalnom savjetu smatraju da je učestvovanje u radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva članova Nove srpske demokratije, pa i Demokratskog fronta, potpuno neprihvatljivo

Srpski nacionalni savjet (SNS) smatra da je neprihvatljivo da Nova srpska demokratija (NOVA) učestvuje u radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“Srpski nacionalni savjet upozorava Novu srpsku demokratiju, kao najznačajniju članicu Demokratskog fronta i političku partiju koju stoprocentno glasaju Srbi i od koje se očekuje da i sada i u budućem vremenu stane u zaštitu njihovih interesa, da je Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva nova zamka za obespravljivanje srpskog naroda u Crnoj Gori”, saopštio je predsjednik SNS-a Momčilo Vuksanović.

U Srpskom nacionalnom savjetu smatraju da je učestvovanje u radu Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva članova Nove srpske demokratije, pa i Demokratskog fronta, potpuno neprihvatljivo ukoliko se isti politički subjekti zalažu za pravedno rešavanje statusa srpskog narod u Crnoj Gori i obezbeđivanja njegove konstitutivnosti.

“Osim toga, predloženi sastav Odbora koji je najavljen, ali još nije definitivno formiran, a kojeg bi od strane opozicije trebalo da čine: Dritan Abazović, Momo Кoprivica, Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović, Neđeljko Rudović, Miodrag Lekić i Branka Bošnjak, neprihvatljiv je za srpski narod”, saopštio je Vuksanović.

Kako je naveo, od navedenih sedam članova, najmanje pet je kroz svoje političko angažovanje u kontinuitetu nanosilo štetu položaju i statusu srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Stoga Vas molimo da prije nego što donesete odluku o učešću u radu Odbora procijenite kako će izborno i drugo zakonodavstvo, koje bi se eventualno usaglasilo, uticati na obezbeđivanje konstitutivnosti srpskog naroda, za koje se, kao srpska partija, od samog osnivanja zalažete. Bilo bi pogubno da se postignu dogovori sa crnogorskim vlastima i opozicijom, kao što je to bio slučaj kod raspisivanja referenduma o izdvajanju Crne Gore iz zajedničke države, usvajanja Zakona o izbora poslanika i odbornika i definisanja naziva maternjeg jezika kao nastavnog predmeta u sistemu obrazovanja Crne Gore”, poručio je Vuksanović.

Srpski nacionalni savjet će vas u nastojanjima da Srbi u Crnoj Gori dobiju logičan i pravdan status pratiti na način što će u slučaju obezbeđivanja statusa konstitutivnosti istog trenutka ugasiti Srpski nacionalni savjet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve