Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Zašto se ambasadori nijesu sjetili da pruže pomoć samohranim majkama?

Iz ove partije su reagovali na informaciju da su tri ambasadora Crne Gore platila kaznu koju je sud izrekao Nikčević, bivšoj službenici u ambasadi Crne Gore u Ankari, povodom njenih kvalifikacija na račun vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske okupljenih na Trojčindanskom saboru

Volja je ambasadora kome će uplaćivati novac, ali kada se iz političkih i navodno patriotskih razloga pomaže Mirni Nikčević, treba se zapitati zašto se ranije nisu sjetili da u Crnoj Gori ima mnogo samohranih majki i ugroženih porodica kojima je pomoć neophodnija, pitaju se u SNP-u.

SNP

Iz ove partije su reagovali na informaciju da su tri ambasadora Crne Gore platila kaznu koju je sud izrekao Nikčević, bivšoj službenici u ambasadi Crne Gore u Ankari, povodom njenih kvalifikacija na račun vjernika Mitropolije crnogorsko-primorske okupljenih na Trojčindanskom saboru.

Saopštenje SNP-a prenosimo u cjelosti: 

Pomenuta gospođa se na svom Fejsbuk profilu pohvalila da su joj kaznu za govor mržnje platili Nebojša Kaluđerović, ambasador Crne Gore u SAD, Miodrag Vlahović, ambasador Crne Gore u Vatikanu, i Željko Perović, ambasador Crne Gore u Austriji.

S obzirom da su ambasadori izjavili da na ovaj način pomažu samohranoj majci i državi Crnoj Gori od konstantnih napada na njenu istoriju, kulturu i identitet, SNP CG ih poziva da kažu da li ovim aktom podržavaju Nikčevićkino mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena, te da li smatraju da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe i koja nastavlja da vrijeđa i provocira vjerni narod Crne Gore.

Napominjemo da bi gospoda ambasadori trebalo da budu predstavnici svih građana, a ne politički podanici i, po pravilu diplomatske službe, ne bi smjeli da se upliću u dnevnu politiku. Očigledno, tu lekciju nisu savladali.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve