Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Zašto ne negirate tvrdnje da je jedan zaraženi iz Srbije ušao na direktnu intervenciju člana NKT

Kako navode, NKT je partijski organ DPS koje ne donosi odluke na osnovu kritičnosti situacije već "direktno na bazi političkih instrukcija režima"

Socijalistička narodna partija upozorila je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, da kako su saopštili, ne optužuju građane zbog trenutne situacije sa koronavirusom, jer je glavni problem u toj situaciji neodgovornost NKT-a i ilegalni ulasci građana.

Oni smatraju da NKT primjenjuje dvostruke aršine kad je u pitanju sjever države.

– Zar nije sjever naše države dovoljno pogođen surovom, opustošenom ekonomskom politikom trenutne vlasti, ili je ipak potrebno dodatno ugušiti svaki pokušaj pukog preživljavanja u ovim gradovima? – pitaju iz SNP.

Kako navode, NKT je partijski organ DPS koje ne donosi odluke na osnovu kritičnosti situacije već “direktno na bazi političkih instrukcija režima”.

– Još jednom upozoravamo ovo partijsko tijelo da nepravedno ne optužuje građane kao krivce trenutne situacije, jer, očigledno glavni problem predstavljaju njihova neodgovornost i ilegalni ulasci građani. Gospodo iz NKT-a ili vlasti, dobro bi bilo u tom pravcu da zaustavite šverc, koji vam cvjeta i na koji žmurite, umjesto optužbi na račun savjesnih građana. Uostalom, optužbe u tom pravcu i na naš račun nam stižu i iz Novog Pazara i Tutina. Zašto otvoreno ne negirate tvrdnje da je u naselju Lužac jedan slučaj iz Srbije ušao u našu državu na direktnu intervenciju člana NKT-a? Zašto se ministar Janović šetka po Bijelom Polju sa virusno zaraženim osobama? Toliko pitanja na koja naši građani ostaju bez odgovora, i samo potvrđuju naše tvrdnje da ste zalutali u vršenju opvog složenog posla – navode iz SNP.

Oni su pozvali građane da odgovornim odnosom prema sebi i svom zdravlju pošalju poruku odgovornosti prema porodici, okruženju i državi, “a NKT i ostatak DPS-a i njegovih satelita u najskorije vrijeme čeka zasluženi odmor”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve