Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Zakoni nisu povučeni, već je samo odložena sjednica Skupštine

On je istakao da je bilo potrebno saslušati i uvažiti mišljenje naših partnera iz EU povodom ovih zakonskih akata.

Juče je održana sjednica Izvršnog odbora Odbora SNP Glavnog grada Podgorica, na kojoj su učestvovali predsjednik Odbora i potpredsjednik SNP CG Dragan Ivanović, kao i potpredsjednici Radmila ČagorovićBogdan Božović i Marija Radinović ,saopšteno je iz SNP-a.

Ivanović je upoznao prisutne sa aktuelnom političkom situacijom, a naročito sa dešavanjima od parlamentarnih izbora 30. avgusta. Akcenat je stavljen na Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Državnom tužilaštvu.

“Ovi zakoni nisu povučeni i da na to SNP CG ne bi pristala, već da je samo odložena sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se isti razmatrati, a da se u međuvremenu, do sazivanja nove sjednice, očekuje mišljenje Venecijanske komisije o predloženim zakonima”, poručio je Ivanović.

On je istakao da je bilo potrebno saslušati i uvažiti mišljenje naših partnera iz EU povodom ovih zakonskih akata.

“SNP CG nezadovoljna dosadašnjim radom Specijalnog državnog tužilaštva i da smo očekivali da će Milivoje Katnić sam podnijeti ostavku, naročito nakon presude Apelacionog suda u slučaju „Državni udar“. SNP je jasnog opredjeljenja da Katnić mora da ide sa funkcije SDT-a ili tužioca za organizovani kriminal i korupciju, kako će se zvati po novom zakonu, kao i njegovi prvi saradnici”, istakao je Ivanović.

Takođe, SNP CG je sve vrijeme kritikovala institucije u Crnoj Gori smatrajući ih zarobljenim od strane bivšeg režima, a da smo bili u pravu pokazuju slučajevi koji se ovih dana otkrivaju, S pravom se pitamo otkuda naknadna pamet ili se radi o tome da su Katnić i v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković sve vrijeme radili po diktatu predsjednika države.

Na sastanku je bilo riječi i o izborima u Nikšiću i zaključeno je da koalicija koja je na državnom nivou osvojila najveći broj glasova ima dobru šansu da ponovi taj uspjeh i u gradu pod Trebjesom, te da je potrebno da svi ulože napore da se taj cilj ostvari.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve