Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Vuković i Gradska TV da prestanu da šire mržnju

Takođe, ističu, tužno je što na ovaj sramni napad na jednu vjersku zajednicu i njene pripadnike nisu reagovali brojni zaštitnici ljudskih prava, ''koji su tako brzi da se oglase kada je riječ o slučajevima mnogo manjeg značaja nego što je ovaj''

Skandalozan način na koji su urednici Gradske TV izvijestili o ubistvu Ljubiše Mrdaka u Nikšiću, okrivljujući za njega vjernke Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, ući će u anale neprofesionalnog i tendencioznog izvještavanja čiji je jedini cilj širenje mržnje prema jednoj društvenoj grupaciji, saopštila je Socijalistička narodna partija.

“Pokušaj novinarke ovog medija da, komentarima u stilu koleginice iz Srbije, stavi znak jednakosti između Mrdakovih ubica i vjernika SPC je, zapravo, pokušaj partijske televizije iza koje stoje DPS i Ivan Vuković, da „dokažu“ javnosti da se od SPC i njenih podržavalaca može očekivati samo zlo, oličeno u ubicama, ratnim huškačima, lopovima, itd”, ističe SNP.

Međutim, dodaju, žalosno je nastojanje bivše vlasti da se sada preko lokalnog TV emitera, nakon što su izgubili ekskluzivno pravo upravljanja državnom televizijom, obračunava sa neprijateljima koje vide u gotovo svakom vjerniku Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

“Golem su zadatak preuzeli na sebe Vuković i njegova srbofobna ekipa kada se zna da ubjedljivu većinu pravoslavaca u Crnoj Gori čine upravo vjernici SPC”, navodi SNP.

Takođe, ističu, tužno je što na ovaj sramni napad na jednu vjersku zajednicu i njene pripadnike nisu reagovali brojni zaštitnici ljudskih prava, “koji su tako brzi da se oglase kada je riječ o slučajevima mnogo manjeg značaja nego što je ovaj”.

SNP traži od Ivana Vukovića i uredništva Gradske TV da prestanu da šire mržnju preko frekvencija ovog medija, naročito iz, kako su naveli, razloga što se isti finansira iz sredstava svih građana Podgorice, i što velika većina Podgoričana ne želi da bude izložena sadržajima ovakve vrste, koje ne doprinose ničemu dobrom, već naprotiv podstiču dalje produbljavanje podjela i tenzija u Crnoj Gori.

Pozivaju i nadležne institucije da se oglase o ovom slučaju i da saopšte da li u njemu ima elemenata za krivično gonjenje.

“Srećom, na lokalnim izborima koji se očekuju ubrzo u Podgorici, Vuković i ekipa će postati politička prošlost, a sa njima i sramno izvještavanje na Gradskoj TV”, poručuje SNP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve