Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Vlast da poradi na većem stepenu demokratije

"Zemlja koja bi trebalo svakog dana da osvaja nove slobode i da postane dio evropske porodice naroda, nazaduje upravo u pogledu poštovanja osnovnih prava svojih građana”, piše u saopštenju te partije

Kako navode, Crna Gora se ove godine našla na 62. poziciji liste koju je izradila ta renomirana agencija i u odnosu na prošlu godinu bilježi pad za tri mjesta.

Foto: RTCG

“U Crnoj Gori već decenijama se opozicioni političari, novinari i NVO aktivisti, kao i svi ostali koji se usude da kritikuju aktuelnu vlast, nalaze na udaru državnog vrha i njegovih uposlenika. To se ogleda u zastrašivanjima, uznemiravanjima, cenzuri, hapšenjima, pa i otvorenom nasilju prema onima koji su se drznuli da podignu glas protiv samovolje vladajuće elite.

Zemlja koja bi trebalo svakog dana da osvaja nove slobode i da postane dio evropske porodice naroda, nazaduje upravo u pogledu poštovanja osnovnih prava svojih građana”, piše u saopštenju te partije.

Iz SNP-a poručuju vlasti “da je vrijeme da počne da se ozbiljno bavi povećanjem stepena demokratije u društvu, da prestane sa atacima na neistomišljenike, kao i da u najskorijem roku otkrije i procesuira napadače i nalogodavce svih napada i nepočinstava koji još uvijek nisu razriješeni”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve