Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Ukidanjem pojedinih biračkih mjesta ugroženi stariji

U pitanju su biračka mjesta u selima Dučići, Momče i Kržanja u Kučima, biračko mjesto za naselja Duške, Slacko i Stupovi na području Lijeve Rijeke, biračka mjesta u naselju Rijeka Piperska, Blizna, Petrovići, kao i ono u selu Trmanja

Socijalistička narodna partija saopštila je da je žalosno da ni sudije Ustavnog suda nisu imale dovoljno hrabrosti i snage da preinače odluku Izborne komisije Glavnog grada kojom su ukinuta pojedina biračka mjesta u Podgorici. Naglasili su da je na ovaj način starijim osobama, koje žive na selu i bave se poljoprivredom i stočarstvom, biračka mjesta udaljena više kilometara od mjesta njihovog prebivališta, te da su impraktično oduzeta mogućnost da ostvare svoje biračko pravo.

”Na ovaj način, biračima sa navedenih područja onemogućeno je da glasaju na biračkim mjestima na kojima su to uvijek činili, a nova biračka mjesta udaljena su više kilometara od mjesta njihovog prebivališta”, naveli su iz SNP-a.

U pitanju su biračka mjesta u selima Dučići, Momče i Kržanja u Kučima, biračko mjesto za naselja Duške, Slacko i Stupovi na području Lijeve Rijeke, biračka mjesta u naselju Rijeka Piperska, Blizna, Petrovići, kao i ono u selu Trmanja.

Naglasili su da ne treba izgubiti iz vida da su u Kučima ukinuta biračka mjesta na kojima je pobjede uvijek odnosila opozicija.

”Ne želimo da vjerujemo da je ovakav potez Izborne komisije Glavnog grada sračunat s namjerom da se opozicionim partijama oteža da ponove dobre izborne rezultate na pojedinim mjestima”, kažu iz SNP-a

Naglasili su da su sigurni da će mještani pomenutih sela i naselja u još većem broju izaći na izbore i dati svoj glas za promjene toliko neophodne Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve