Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: “Ugled države srozan, pomorci trpe posljedice”

Otkrivanjem pola tone kokaina na crnogorskom brodu u Hamburgu još jednom je srozan ugled naše države u međunarodnim okvirima, a naši pomorci zbog ovakvih situacija trpe teške posljedice, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP)

Otkrivanjem pola tone kokaina na crnogorskom brodu u Hamburgu još jednom je srozan ugled naše države u međunarodnim okvirima, a naši pomorci zbog ovakvih situacija trpe teške posljedice, ocijenili su iz Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP).

foto Ilustracija

Iz te partije podsjećaju da je prije nekoliko dana, u Hamburgu je na brodu “Budva”, koji plovi pod našom zastavom i sa crnogorskom posadom, zaplijenjeno pola tone kokaina.

“Podsjećamo i da se radi se o plovilu koje je plaćeno iz državnog budžeta, a koje je napravljeno u Kini. I ‘Budva’ je kao i ‘Jadran’ postala prevozno sredstvo za narkotike, ugled naše države je još jednom srozan u međunarodnim okvirima, a naši pomorci zbog ovakvih situacija trpe teške posljedice”, kazali su iz SNP-a.

Pozivaju ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da objasni građanima kako su narkotici mogli biti zaplijenjeni na crnogorskom brodu, koji plovi pod crnogorskom zastavom i na kome rade pomorci iz naše zemlje.

“Evidentno je da ne postoji sinhronizacija u izjavama direktora ‘Barske plovidbe’, koji je šokiran činjenicom da se na crnogorskom brodu dešavaju takve stvari, i premijera Markovića koji kaže da je “Budva” od prvog dana data u zakup stranoj kompaniji”, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a navode da su „Barska plovidba“ i „Jugooceanija“ nekada, kako su kazali, hranile trećinu Crne Gore i gradile Bar i Kotor, dok su danas, kako dodaju, urušena preduzeća koja samo podsjećaju na lijepa vremena u kojima smo živjeli.

“Ne smije se dozvoliti da naši pomorci, koji časno, pošteno i savjesno obavljaju svoj posao i služe na ponos Crnoj Gori, budu prokaženi zbog izuzetaka koji radi lakše zarade i lakomstva ne prezaju od toga da ukaljaju svoj, obraz porodice i zemlje iz koje dolaze”, ističu iz SNP-a.

Iz SNP-a poručuju vlasti da ne treba čuvati državu od vjerujućih ljudi, običnih građana i sveštenika.

“Bezbjednost, čast i ugled države morate čuvati na drugim mjestima i na drugačiji način, onako kako vi nikada nećete biti u stanju da činite”, zaključili su iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve