Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Tužilaštvo da ispita da li je Đukanović iznio milione eura iz zemlje

''Njegova jedina religija i nacija oduvijek je bio isključivo novac''

Socijalistička narodna partija Crne Gore pozdravlja napore Mreže za afirmaciju nevladinog sektora kojim su uspjeli doći do saznanja da su aktuelni predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo još 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza niza povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Gibraltara i Paname.

“Ovo je bjelodan dokaz koji je potvrdio višegodišnje sumnje brojnih građana Crne Gore da je Đukanović znatno bogatiji nego što se predstavlja i da njegova redovna primanja ne mogu pokriti ekstravagantan način života koji predsjednik vodi”, navodi SNP.

Kako su dodali, SNP davno sumnja u nelegalne radnje Đukanovića i zato pozivaju nadležne tužilačke organe da što prije pokrenu istragu o navodima MANS-a, kako bi se utvrdilo da li zaista Đukanović i njegov sin imaju veliku imovinu u inostranstvu, te kako su je stekli.

“Ovo je odgovor koji građani Crne Gore moraju dobiti, kako bi znali da li je Đukanović iznio milione eura iz naše zemlje, kako se već decenijama sumnja”, ističe SNP.

Prema njihovim riječima, Đukanovićevo objašnjenje da u vrijeme osnivanja trastova u of šor zoni nije bio na državnoj funkciji ne pije vodu, te govori u prilog činjenici da njegova namjera da se bavi privatnim biznisom na ovaj način nije bila čista.

“Sada je jasno da Đukanović nikad nije bio i nikad neće biti predsjednik svih građana, već da je oduvijek bio zainteresovan isključivo za sopstveno i bogaćenje svoje porodice, a Crna Gora mu je poslužila kao idealan poligon za to. Upravo te „vrijednosti“ je Đukanović branio na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija. Sada je svima, pa i njegovim najvatrenijim podržavaocima, jasno da Đukanovića nikada nisu zanimali ni građani, ni država, ni nacija, ni religija. Njegova jedina religija i nacija oduvijek je bio isključivo novac”, zaključuje SNP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve