Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Spriječiti zloupotrebe tokom neradne nedjelje

Socijalistička narodna partija smatra da nadležni organi moraju preduzeti sve potrebne mjere kako bi se obezbijedilo da se zakon odnosi jednako na sve i kako bi se spriječile bilo kakve zloupotrebe koje bi pojedine privredne subjekte dovele u povoljniji položaj u odnosu na one koji ne rade nedeljom

Socijalistička narodna partija smatra da nadležni organi moraju preduzeti sve potrebne mjere kako bi se obezbijedilo da se zakon odnosi jednako na sve i kako bi se spriječile bilo kakve zloupotrebe koje bi pojedine privredne subjekte dovele u povoljniji položaj u odnosu na one koji ne rade nedeljom.

SNP

Kako je saopšteno iz ove partije, svega petnaest dana od uvođenja neradne nedelje, pojavile su se prve pukotine u sprovođenju Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Naime, prema informacijama koje se se pojavile u javnosti, na benzinskim pumpama su se u prodaji našli i neki proizvodi kojih do sada nije bilo, kao što su osnovne životne namirnice.

“Zbog toga je došlo do polemike između predstavnika Privredne komore i Unije slobodnih sindikata koji smatraju da se radi o nepoštovanju zakona i uvođenju nedopustive prakse nelojalne konkurencije, i potrošača kojima odgovara da i nedeljom na pumpama mogu da kupe određene proizvode koji im nedostaju”, navode iz SNP-a.

I kada se, kako dodaju,  donose iz dobre namjere, činjenica je da zakoni u Crnoj Gori često imaju rupa i vakum prostora koji dovode do ovakvih situacija.

“Zbog toga je potrebno još jednom povesti raspravu o ovom pitanju sa svim zainteresovanim stranama, kako bi se obezbijedila puna i dosledna primjena Zakona o unutrašnjoj trgovini”, tvrde iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve