Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Šehović da reaguje na zloupotrebu djece u Ulcinju

Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe

Socijalistička narodna partija poziva još uvijek aktuelnog ministra prosvjete Damira Šehovića da reaguje na očiglednu  zloupotrebu djece u političke svrhe u slučaju učiteljice iz Ulcinja Fljorinde Baše koja je na FB profilu objavila fotografiju svojih đaka sa prekštenim rukama koji oponašaju orla sa albanske zastave, saopšteno je iz SNP-a.

foto SNP

“Učiteljica Fljorinda Baša je, kako se vidi na fotografiji koja kruži društvenim mrežama, podsticala đake osnovne škole Boško Strugar da prekste ruke oponašajući orla sa albanske zastave, a sve u čast praznika države Albanije Dan zastave. I u ovom slučaju se radi o zloupotrebi djece, upotrebi simbola druge države, podsticaju na podjele i tome slično.

Istina je da je Dan zastave i Dan proglašenja nezavisnosti Albanije jedan od najvažnijih datuma albanskog naroda, ali je nedopustivo zloupotrebljavati djecu u političke svrhe.

Valja se podsjetiti da je ministar Šehović koji za par dana to više neće biti, zajedno sa direktoricom Osnovne škole Jugoslavija u Baru ekspresno reagovao i primenjujući dvostruke aršine, napisao otkaz učiteljici iz Bara Radi Višnjić zbog objave na vajber grupi i poziva na moleban svojim učenicima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve