Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Rekonstrukcija Vlade i Tužilački savjet neophodni

Te dvije stvari moraju biti prioritet

Socijalistička narodna partija pozvala je, kako su saopštili, sve odgovorne činioce u parlamentarnoj većini, ali i svim djelovima društva, da u najkraćem roku dođe do rekonstrukcije Vlade kako bi se stvorio jak institucionalni okvir da se procesi demokratizacije i pravde uzdignu na onaj nivo kada će zakoni Crne Gore važiti isto za sve.

“Došlo je vrijeme da se jasno kaže da crna Gora ne smije biti zarobljenik privatnog tužilštva i djelova pravosuđa. Vrijeme je da se doneseni zakoni poštuju i sprovode jednako za sve. Cjelokupna priča oko protivazakonitih ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru okorelim ubicama Belivuku i Miljkoviću od strane najviših članova menadžmenta Uprave policije Lazovića i Bakovića, govori da je pređena crvena crta u nepočinstvima ljudi koji su trebali da štite zakon i da budu odgovorni za zaštitu pravde”, saopšteno je iz SNP-a.

Smatraju da ono što radi specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, jasno ukazuje na činjenicu da se ta zarobljena institucija provjetravanjem mora osloboditi.

“Insistiramo da se utvrdi ko je, za čiji račun i zbog čijeg interesa preduzimao radnje u Tužilaštvu kako bi obezvrijedio sve akcije nadležnih iz bezbjednosnog sektora koji su procesuirali pojedine ljude ka Tužilaštvu”, poručuju iz SNP-a.

Potpuna nezavisnost sudova i tužilaštva i njihova nezavisnost i efikasnost je, kako navode iz ove partije, pretpostavka za afirmaciju instituta pravednosti.

“SNP takođe smatra da u najkraćem roku, osim rekonstrukcije Vlade mora biti izabran i Tužilački savjet i te dvije stvari i u parlamentarnoj većin i u trenutnom personalno sastavu Vlade, moraju biti prioritet, kako se više nikada ne bi desilo da okorele ubice uz aminovanje bivšeg policijskog vrha slobodno šetaju po Crnoj Gori i čak imaju policijsku pratnju i kako se nikad više ne bi desilo da na takve stvari SDT i njegovi saradnici ćute i opstruiraju istrage i ne preduzimaju ništa”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve