Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SNP: Prvi korak nove vlasti mora biti raspuštanje NKT-a

Bilo bi dobro da Marković shvati da je pretvaranjem NKT-a u ispostavu DPS-a i zbog čitavog niza pogrešnih korak

Odlazeći premijer Duško Marković nije propustio priliku da u poslednjim danima svog mandata optuži novu parlamentarnu većinu i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve za širenje virusa korona koje se dešava ovih dana, saopšteno je iz SNP-a.

“Zaboravio je Marković patriotske skupove na Cetinju i u Podgorici koje su njegove pristalice organizovale kako bi zaštitile Crnu Goru od “neprijatelja”. Zaboravio je da su tim skupovima prisustvovale desetine državnih i lokalnih funkcionera DPS-a i na taj način demonstrirale koliko poštuju, odnosno ne haju za mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Bilo bi dobro da Marković shvati da je pretvaranjem NKT-a u ispostavu DPS-a i zbog čitavog niza pogrešnih koraka, ovo tijelo trajno izgubilo povjerenje građana i da se propusti ne mogu nadomjestiti time što će se krivica prebaciti na političku konkurenciju i crkvu.

Prvi korak nove vlasti mora biti raspuštanje NKT-a, odnosno političkih predstavnika trenutne opozicije koji su u njemu, i njegovo što hitnije postavljanje na zdrave osnove kako bismo se na pravi način uhvatili u koštac sa korona krizom koja hvata sve više maha”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve