Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Prostor Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe, Vlada da povuče odluku o gradnji poligona

Iz SNP-a podsjećaju da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to, kako ističu, jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da prostor planine Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe i, u tom smislu, poziva Vladu Crne Gore da povuče odluku iz 2019. godine kojom je predviđeno da se na ovom lokalitetu gradi vojni poligon, saopšteno je iz te partije.

“Ovim putem želimo da podržimo zahtjeve građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu” i svih građana koji se bore da Sinjajevina ostane ono što je oduvijek bila – netaknuto blago prirode koje svojom ljepotom privlači ljude sa svih strana svijeta i od višestruke je koristi ljudima koji na njoj žive”, istakli su u saopštenju.

Iz SNP-a podsjećaju da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to, kako ističu, jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija.

“Sinjajevina mora biti sačuvana za postojeće i buduće generacije, a prvenstveno za mještane koji žive od stočarstva i turizma na ovom području”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
19.07.2022-10:53 10:53

Prvo nije Sinjajevina već Sinjavina, drugo što da nećete vi da pasete ili da napasate stada, te će te vi nešto braniti…Śećam se jedne NVO,, zeleni blago meni” koja se borila za pravo na život Konoplji i koki jer su i oni od boga stvoreni. .