Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP pravda Đurović ponavljanjem njene izjave: CPC kanonski nepriznata

''Što se tiče Crnogorske pravoslavne crkve, predsjednica Đurović je stavila do znanja da se temeljni ugovori mogu potpisivati samo sa kanonski priznatim crkvama, što CPC u ovom trenutku nije, i nagovijestila da nema pravo ni želju da zadire u crkvene procedure i pravila''

Iz Socijalističke narodne partije oglasili su se saopštenjem u kojem, kako kažu, žele da stave tačku na zlonamjerne interpretacije izjave predsjednice Skupštine i članice te partije Danijele Đurović koja je govorila o potpisivanju ugovora sa SPC i CPC.

”Naime, predsjednica Đurović je jasno i glasno rekla da se treba što prije potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i da je nakon deset godina konačno došlo vrijeme da se to pitanje riješi na način koji je prihvatljiv i za državu Crnu Goru i za SPC. To je, kao što su funkcioneri SNP CG više puta izjavljivali, bio jedan od osnovnih preduslova našeg ulaska u 43. Vladu i jedan od ključnih ciljeva našeg političkog djelovanja. Što se tiče Crnogorske pravoslavne crkve, predsjednica Đurović je stavila do znanja da se temeljni ugovori mogu potpisivati samo sa kanonski priznatim crkvama, što CPC u ovom trenutku nije, i nagovijestila da nema pravo ni želju da zadire u crkvene procedure i pravila”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako kažu, Đurović ostavlja Vladi Crne Gore, čija je to nadležnost, da odluči sa kojim će vjerskim zajednicama, na koji način i kada potpisivati temeljne ugovore.

”Ovim odgovorom želimo da okončamo dalje polemike koje mogu nastati u vezi sa pomenutim pitanje”, zaključili su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve