Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Vuksanović Stanković trebala da pozove i DF

"Najbitnija stvar u ovom trenutku duboke političke krize u Crnoj Gori, jeste konsenzus oko stvaranja okvira za održavanje fer i slobodnih izbora. A takvog okvira nema bez razgovora i dogovora svih opozicionih političkih faktora oko usaglašavanja novog izbornog zakonodavstva", kazali su iz SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da se Crna Gora moramo izvesti na pravi put i da je krajnje vrijeme da se društvo više ne bavi izvjesnim posljedicama koje su prouzrokovali, kako su saopštili iz te partije, neozbiljni crnogorski vlastodršci, nego da počne suštinski rješavati uzroke tih problema, polazeži od nužnih kriterijuma demokratizacije jednog političkog sistema i vladavine prava.

“Najbitnija stvar u ovom trenutku duboke političke krize u Crnoj Gori, jeste konsenzus oko stvaranja okvira za održavanje fer i slobodnih izbora. A takvog okvira nema bez razgovora i dogovora svih opozicionih političkih faktora oko usaglašavanja novog izbornog zakonodavstva”, kazali su iz SNP.

Stoga, inicijativu predsjednice SDP-a, sagledavaju sa uvažavanjem. Ali, prema njihovim riječima, ono što se dešavalo iza leđa gotovo cijele opozicije, a tiče se takozvanog uzurpiranja mjesta u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva,ne ide u prilog rešavanju ovih problema.

“Svi smo te noći na podgoričkom trgu potpisali zajednički sporazum sa građanima, favorizujući ideju tehničke Vladei zajedničkog, dogovornog rada na kreiranju izbornih uslova,koji će doprinijeti legitimitetu budućih izbora”, smatraju u ovoj partiji.

Poziv Vuksanović-Stanković tretiraju kao dobar pokušaj da se usaglase svi opozicioni stavovi oko ovih pitanja, “ali isto tako smatramo da poziv mora biti upućen svim potpisnicima Sporazuma, kako bi se izbjegle slične radnje koje su Demokrate uradile prilikom usvajanja njihovih  amandmana oko kontrolnog odbora, zajedno sa vladajućim partijama”.

“U protivnom, suženi krug učesnika ovog sastanka ,a i svakog sličnog, dao bi legitimitet onome što su u Skupštini uradili pojedini opozicioni subjekti i vladajuće partije. Vremena za gubljenje nema i ako hoćemo Crnu Goru zajedničke budućnosti,stabilnog razvoja,evropskih standarda i dostojanstvenog života za sve njene građane,ne smijemo praviti greške,niti forsirati separatne,sitnostranačke interese”, zaključuju u SNP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve