Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP: Politika DPS-a dovela do ekonomskog kolapsa

Kako se navodi u saopštenju SNP-a, prema zvaničnim statističkim podacima državnih organa, u čak jedanaest crnogorskih opština ima više penzionera nego zaposlenih

Dugogodišnja katastrofalna politika DPS-a dovela je do kolapsa ekonomije koja, prezadužena i opterećena megalomanskim infrastrukturnim projektima koje vlast nije u stanju da sprovede, prijeti da dovede do sunovrata države, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji.

foto SNP

Kako se navodi u saopštenju SNP-a, prema zvaničnim statističkim podacima državnih organa, u čak jedanaest crnogorskih opština ima više penzionera nego zaposlenih. Da situacija bude još delikatnija, statistika pokazuje da u tri opštine ima više nezaposlenih nego zaposlenih, dok je u Rožajama i Plavu zabilježen veći broj korisnika socijalne pomoći nego zaposlenih.

“Da bi penzioni, zdravstveni i socijalni fondovi mogli da funkcionišu potrebno je da broj zaposlenih bude tri puta veći od korisnika tih fondova. Nasuprot 203 hiljade zaposlenih, u Crnoj Gori imamo 130 hiljada korisnika Fonda PIO, 36 hiljada nezaposlenih i 29 hiljada korisnika materijalnog obezbjeđenja. Dakle, brojke pokazuju da se o tom idealnom odnosu u Crnoj Gori odavno ne može govoriti. Nažalost, očigledno je da je nezaposlenost realnost u većem dijelu države. Time još jednom pada u vodu sva priča Vlade Crne Gore o ravnomjernom regionalnom razvoju i impresivnom ekonomskom rastu”, ističu u SNP-u.

Samo promjena vlasti, poručuju, može osigurati kreiranje i sprovođenje odgovorne ekonomske i socijalne politike koja će izvući državu iz blata u koje ju je DPS bacio.

“SNP je spremna da ponese svoj dio odgovornosti za taj istorijski poduhvat”, poručuju iz te partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve