Socijalistička narodna partija Crne Gore saopštila je da je vjerovala da period teške borbe sa virusom mora biti isti za sve, jer su jedinstvo i politička solidarnost bili potrebniji nego ikad, ističući da DPS vodi otvorenu izbornu kampanju, u kojoj su, kako kažu, državne institucije, timovi i organi direktno stavljeni u službu politike.

SNP

Oni kažu kako je očigledno da je zdravstveni sistem, na čelu sa aktuelnim ministrom bio urušen i prije ovoga i smatraju da je krajnje neodgovorno dočekao krizu.

“Bez osnovnih sredstava su bili čak i zdravstveni radnici, od kojih je veliki boroj završio u samoizolaciji i karantinu. Da ne govorimo da naša država nije imala ni 10 respiratora, a da su plate našim zdravstvenim radnicima bile najniže u regionu. Formirano Nacionalno koordinaciono tijelo u stvari predstavlja uži kabinet DPS-a, u kojem se nije našlo mjesta ni za jednog stručnjaka ili profesionalca koji nije dio vladajuće strukture,” navodi se u saopštenju.

SNP navodi da DPS ne vidi da je narod na rubu egzistencije i da svakog dana stotine ljudi ostaje, kako kažu, bez posla i na ulici.

“Otvoreno pitamo koje to firme trenutno posluju, zašto se navodna pomoć sprovodi preko određenih firmi koje su bliske režimu i zašto primat imaju samo dokazani režimski poslušnici? Nije vrijeme da se zloupotrebljava Crveni krst ili bilo koja druga organizacija, jer je 90 posto građana u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji,” navode u saopštenju.

SNP smatra da u Crnoj Gori situacija izmiče kontroli i da nema vremena za čekanje.

“Navodni lider u region uvjerava nas da je sve u redu i da imamo sve, dok običan građanin nema masku za vrijeme pandemije. Države u okruženju su još krajem marta donijele set ekonomskih mjera u pravcu ublažavanja krize, dok mi “našeg Godoa” još uvijek čekamo. Narod strahuje za svoju budućnost i očekuje odgovornost. Da se sjutra donesu neke Vladine mjere one ne mogu zaživjeti ni za mjesec- dva dana, a to je pogubno za običnog našeg građanina. Kriza je na svom vrhuncu, dok Skupštinu niko ništa i ne pita,” piše u saopštenju.

Socijalistička narodna partija i u ovom trenutku pokazuje kako se voli svoja država i vodi računa o svojim građanima, navode u saopštenju.

“Ekonomske, zdravstvene i socijane posljedice pandemije tek će se vidjeti, ali se već sada može reći da će biti ogromne. Osim direktne pomoći, predstavili smo i niz mjera za prevazilaženje krize koja nam neminovno stiže, što ćemo i ubuduće nastaviti. Uz još jednu zahvalnost našim građanima, pozivamo ih da poštuju mjere, budu odgovorni i ostanu kod kuće, a poslije ovoga će svakako doći vrijeme naplate političkih dugova,” zaključuju u saopštenju.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments