Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP Podgorica najoštrije osuđuje skrnavljenje spomenika na Ravnom Lazu

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne organe da što prije riješe ovaj slučaj, a pojedince koji obavljaju visoke državne funkcije da povedu računa o izjavama koje daju i ljudima koje targetiraju, te tako stvaraju dodatne probleme našem društvu

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica najoštrije osuđuje skrnavljenje spomen ploče na Ravnom Lazu, u Piperima, posvećene organizatorima slavnog Trinaestojulskog ustanka, po kojem je Crna Gora postala poznata širom Evrope i zapalila luču otpora fašizmu na porobljenom kontinentu.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica poziva nadležne organe da što prije riješe ovaj slučaj, a pojedince koji obavljaju visoke državne funkcije da povedu računa o izjavama koje daju i ljudima koje targetiraju, te tako stvaraju dodatne probleme našem društvu.

“Želimo da vjerujemo da je ovaj vandalski čin djelo nesavjesnog pojedinca, a nikako organizovani akt, kojim bi se željela nanijeti šteta Crnoj Gori, njenom miru, poretku i skladu. Ipak, čudi nas što se ovakve stvari dešavaju upravo u ovim vremenima i na taj način doprinosi podgrijavanju strasti u i onako pregrijanoj atmosferi. Smirivanju tenzija ne pomažu nikako ni zapaljive izjave ministra kulture i gradonačelnika Podgorice, koji su u svojim glavama, kao pravi policajci ili kriminalistički inspektori, već locirali počinioce ovog nedjela i osudili ih, te tako bacili sjenku na čitave grupe ljudi, ne misleći pritom da se još uvijek ne zna ko stoji iza ovog sramnog postupka”, poručuju iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve