Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SNP Podgorica: Je li bilo neophodno posjeći stabla u Tološkoj šumi?

U „graditeljskim“ poduhvatima uprave Glavnog grada ovih dana je u Tološkoj šumi stradalo desetak borova starih nekoliko decenija, saopšteno je iz podgoričkog SNP-a

U „graditeljskim“ poduhvatima uprave Glavnog grada ovih dana je u Tološkoj šumi stradalo desetak borova starih nekoliko decenija, saopšteno je iz podgoričkog SNP-a.

SNP Podgorica: Je li bilo neophodno posjeći stabla u Tološkoj šumi?

“Naime, u cilju izgradnje budućih terena i propratnih sadržaja koji su planirani na prostoru nedaleko od postojeće trim staze, bez milosti su posječena stabla koja dugo krase Blok VI. Odbor SNP Glavnog grada Podgorica podržava svaki projekat koji će donijeti napredak našoj Podgorici, ali pitamo da li je bilo baš neophodno posjeći ovo drveće? Podsjećamo da je Podgorica već godinama izložena ubrzanoj, nemilosrdnoj betonizaciji, da je zelenila sve manje, te da našim sugrađanima fali prostora u kojem bi mogli da provode svoje slobodno vrijeme”, naveli su u saopštenju.

Kako dodaju u saopštenju, sportsko-rekreativne aktivnosti upravo treba da se upražnjavaju na zelenim površinama, te smatraju da se na ovaj način one obesmišljavaju.

“Postavlja se i pitanje koliko će se betonski tereni uklopiti u ambijent Tološke šume, ali odsustvo vizije i planiranja je karakteristika lokalne uprave Ivana Vukovića već duže vrijeme. Sadnja novih sadnica neće nadoknaditi štetu koja je učinjena i to svima treba da bude jasno. Očekujemo da će u narednom periodu gradska uprava i izvođači radova mnogo više povesti računa o svojim potezima i da će razmisliti da li aktivnosti koje ovih dana preduzimaju nailaze na razumijevanje građana Podgorice”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve