Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

SNP Pljevlja: Naimenovanje Đurđevića zlonamjeran potez

Oni pozivaju građane Pljevalja na mir, a prije svega na očuvanje međunacionalne i međuvjerske tolerancije izražavajući razumijevanje za reakcije koje su uslijedile

Povodom naimenovanja Harisa Đurđevića za načelnika CB Pljevlja oglasili su se iz tamošnjeg SNP-a.

Oni pozivaju građane Pljevalja na mir, a prije svega na očuvanje međunacionalne i međuvjerske tolerancije izražavajući razumijevanje za reakcije koje su uslijedile.

“Smatramo da prilikom imenovanja gospodina Đurđevića na mjesto prvog čovjeka pljevaljske policije nije ispoštovan duh Zakona i obavezno pravilo koje važi u svim demokratijama, a to je da se na odgovorna mjesta u službi policije ne postavljaju politički angažovane osobe, što se ne može odnositi na gospodina Đurđevića koji je kao dugogodišnji vojnik DPS-a poznat Pljevljacima po svojim, u najmanju ruku, neprikladnim i neprofesionalnim stavovima prema događajima koji su prethodili padu diktature DPS-a.

Đurđević je posebno poznat po svojim stavovima o učesnicima litija koje je i javno prozivao i omalovažavao značaj ovih narodnih protesta. Sasvim je jasno da imenovanje ovakvih lica na mjesta koja zahtjevaju potpunu objektivnost i nepristrasnost predstavlja loš i neprofesionalan, da ne kažemo zlonamjeran potez”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, neće da vjeruju da nova crnogorska vlast čiji dio je i SNP na ovako neodgovoran način postavlja visoke državne službenike.

“Ne vodeći računa o posledicama takvih odluka i zanemarujući iskazanu političku volju građana Pljevalja na prethodnim parlamentarnim izborima. Ako su Pljevljaci tom prilikom svojim glasovima iskazali dvotrećinsku volju da vlast DPS-a ode u političku istoriju, samim tim su kazali da istim putem treba da odu i funkcioneri i kadrovi te partije, a ne da dobijaju unapređenja i priliku da odlučuju o sudbini svih građana Pljevalja”, zaključili su iz SNP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milena
19.04.2021-22:49 22:49

Pljevljaci,koji ste pogodjeni ovim namjestenjem,izaberite Seselja,mislim da bi vam dusa bila mirna.